Nous enderrocs a l'Hotel de la Roca

Els assumeix l'Ajuntament per ordre judicial i després que l'empresa promotora entrés en concurs de creditors.

Dimecres, 09/11/2022

Hotel de La Roca

L'Ajuntament de Taradell ha començat nous treballs d'enderroc de diferents parts de l'anomenat Hotel de la Roca, a la plaça de Sant Quirze, per ordre judicial. Tot plegat és una capítol més d'un contenciós que deriva de les denúncies d'un veí que l'any 2007 va al·legar per evitar l'edificació que havia estat iniciada el setembre d'aquell any.

En compliment d'una sentència judicial del TSJC, l'any 2017 ja es van enderrocar elements estructurals de l'edificació. La sentència anul·lava les llicències d'obres atorgades per l'Ajuntament. Ara bé, pel denunciant la mesura era insuficient i per això va continuar amb el contenciós. Malgrat els actes de mediació per part de l'actual equip de govern, ha estat impossible arribar a un acord i evitar aquest nou enderrocament.

El projecte d'enderroc l'ha hagut d'instar i assumir l'Ajuntament de forma subsidiària, ja que l'empresa promotora, Aires del Montseny, està en concurs de creditors i ara mateix la propietat de l'edifici és d'un fons. Segons l'arquitecta municipal, Laia Molist, "s'enderroquen els elements que vulneren els paràmetres d'ocupació i la distància als límits de la parcel·la, com són barbacanes, balcons, paviments i murs de contenció", sempre complint l'ordre judicial.

El cost de l'enderroc és de 83.000 euros. Es preveu que els treballs acabin en un termini màxim de tres mesos. A més, hi ha les tasques complementàries de reompliment de terres que tenen un cost de 23.000 euros.

Hotel La Roca 2

twitter