Xevi Codina guanya el Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional

Dijous, 04/10/2018

Xevi Codina recollirà aquest cap de setmana, en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, un premi per les seves llonganisses. La Carnisseria Cansaladeria Codina, ubicada al carrer Sant Sebastià de Taradell, ha aconseguit el primer premi de la segona edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, convocat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. El segon premi també s'ha quedat a Osona. L'ha obtingut David Riera, de Can Vilada de Vic. El jurat també ha fet mencions per a la Carnisseria Colom-Vilà de Manlleu, Ca la Teresona de Vic i Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya.

Codina s'ha imposat entre els 17 participants que van aportar tres unitats de les seves propostes en el moment d'inscriure's al concurs. El 20 de setembre el jurat va fer el tast per tal d'escollir els premiats. El jurat estava format per Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica i Indústria de Manlleu; el gastrònom Pep Palau, fundador del Fòrum Gastronòmic; el cuiner Pep Nogué; la periodista Carme Gasull; la veterinària Laura Masdeu; Yolanda Presseguer, mestra artesana cansaladera-xarcutera; Josep Grau, membre de la Confraria del Gras i el Magre, i Toni Molist, guanyador de la primera edició del concurs. Pròsper Puig, mestre artesà cansalader-xarcuter i gran mestre de la Confraria del Gras i el Magre va actuar com a president del jurat.

jurat-llonganissa.jpg

Els experts van puntuar les llonganisses valorant el seu aspecte extern i intern, a més del gust, l'olor i el sabor. Les nou llonganisses més puntuades van ser les finalistes i van passar a la segona ronda, on es van escollir els cinc premiats: primer premi, segon premi i tres mencions especials.

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn treballar per a la promoció foment i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya.