Xavier Albert defensa la celebració de la festa major en el seu pregó

L'exregidor i exdirector de l'escola Les Pinediques va fer dimecres el pregó de la festa major 2020. 

Dijous, 20/08/2020

Com és habitual el pregó va donar el tret de sortida, de forma oficial, a la festa major. Enguany va anar a càrrec de Xavier Albert, que durant 16 anys va ser regidor de l'Ajuntament de Taradell i també professor i director de l'escola Les Pinediques de Taradell. 

En el seu pregó, i després de repassar els seus orígens i la seva vinculació amb Taradell, tot explicant com havia viscut la festa major en diferents etapes i com aquesta havia evolucionat, va defensar la celebració de la festa major i va donar cinc arguments per "continuar celebrant-la": El contacte amb els altres; trencar el ritme de treball per afavorir el descans físic i mental; una festa que serveix per reunir a gent de totes les edats; una festa que serveix per mantenir el vincle dels taradellencs que viuen fora i per donar la benvinguda als nouvinguts". I va concloure amb un "si la festa major d'un poble perdura és perquè respon a l'esforç col·lectiu".

Albert va finalitzar el seu pregó amb una crida a la "solidaritat. Ho som però encara ho podem ser més i adaptar-nos positivament als canvis, hem de resistir" i també va fer una crida al país: "a la mobilittzació: llibertat, amnistia i autodeterminació".

 

twitter