Una exposició de fotografies recorda els homenatges de la Vellesa dels anys 1957 i 1978

Dijous, 07/06/2018

Un any més, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell surt al carrer per oferir una mostra de fotografies antigues sobre la festa de l'Homenatge a la Vellesa. I enguany ho fa per partida doble. Des d'aquest dilluns es pot veure al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font més d'un centenar de fotografies que capten diferents moments de de la Festa del 1957 i la del 1978, és a dir, del tercer i el vint-i-quatrè Homenatge a la Vellesa. L'exposició es podrà veure fins l'1 de juliol.

El tercer homenatge a la Vellesa (30-5-1957)

‘Els vells són la corona dels pobles' i Taradell fa honor als seus vells' són els lemes de la tercera edició de l'Homenatge a la Vellesa de Taradell que es va celebrar el 30 de maig de 1957. Hi van participar un total de 68 avis (23 homes i 45 dones) i d'aquestes, sis eren matrimonis. La festa va començar amb una cercavila pels carrers centrals del municipi acompanyats per la cobla Els Lluïsos que van cantar durant l'ofici que es va celebrar a l'església. Els Reis de la Festa, és a dir, els avis de més edat, van ser Ferran Bosch i Crous i Margarita Parés i Padrós. Després de la missa, autoritats, homenatjats i acompanyants es van desplaçar al Centre Catòlic on es van fer els Parlaments i representants de les escoles van recitar poesies. Tot seguit, a La Plaça, l'Agrupació d'Educació i Descans van ballar tres danses per donar pas al dinar que es va fer a l'Hotel Rosa. A la tarda, novament al Centre Catòlic, l'Agrupació Art Teatral va representar l'obra ‘El Rodamón'. En aquesta exposició hi podeu trobar més d'una quarantena fotografies d'aquell dia i la crònica de la Festa publicada a la revista ‘Taradell' el juny de 1957.

El vint-i-quatre homenatge a la Vellesa (4-6-1978)

El 4 de juny de 1978 es va celebrar a Taradell la 24a edició de l'Homenatge a la Vellesa. Una cercavila encapçalada pels gegants amb l'acompanyament musical d'Els Lluïsos va portar a autoritats, homenatjats i acompanyants des de la casa de la Vila a l'església. Mn. Joan Pujol va fer l'homilia i els padrins de més edat, Ramon Bosch i Català i Engràcia Terns i Soler, van ser els encarregats de fer l'ofrena del pa i el vi. Després de la missa, la Festa va continuar al local del Cine Centre amb parlaments, homenatge dels escolars, l'actuació del grup Kalimba i un recital de cançons del cantautor Josep Maria Puigdomènech. A l'Hotel Rosa es va fer el tradicional dinar de germanor i es va lliurar un obsequi als homenatjasts impedits que estaven representats per les seves padrines d'honor. Hi van participar un total de 99 avis: 34 homes i 65 dones. En aquesta exposició hi podeu trobar més d'una setantena de  fotografies d'aquell dia i la crònica de la Festa publicada a la revista ‘Taradell' el juny de 1978.

twitter