Un sopar jove i un documental sobre les telefonistes de Taradell, novetats de la festa major d'hivern

Dimecres, 16/01/2019

Cap de setmana de festa major d'hivern a Taradell. Coincidint amb el 20 de gener, el poble estarà de festa en els propers dies i per celebrar-ho s'ha preparat un cap de setmana carregat de diversos actes. El primer d'ells serà divendres, a les 8 del vespre, amb el lliurament de l'11è Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca de Batxillerat. En aquesta ocasió cinc treballs opten al premi. L'acte, que es farà a la sala de plens de l'Ajuntament, comptarà amb l'acompanyament musical de l'Escola de Música L'Arpa.

Dissabte el Grup de Recerca farà l'acte anual Fent Memòria 2018. Un any recollint records i vivències de la gent gran de Taradell amb l'estrena del documental Les telefonistes de Taradell. A banda es farà un reconeixement a tots els avis i àvies entrevistades el darrer any i es farà balanç de la feina realitzada en els darrers últims dotze mesos. L'acte començarà a les 11 del matí i es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. A les 6 de la tarda, a Can Costa, hi haurà un espectacle infantil a càrrec de Jaume Barri i a les 9 del vespre es farà una de les novetats de la festa d'enguany amb el Sopar Jove que acabarà amb karaoke i música.

Diumenge, dia del patró, es concentraran el gruix principal d'activiats. A les 10 del matí, al carrer Sant Sebastià, es farà la xocolatada popular. A 3/4 d'11, des de davant de l'Ajuntament es farà la sortida dels pabordes i autoritats acompanyats de la Cobla Genisenca que es traslladaran fins a l'església de Sant Genís per l'ofici. A la sortida, al voltant de les 12 del migdia, es ballarà el ball del ciri a la plaça de les Eres i, tot seguit, l'Esbart Dansaire Sant Genís realitzarà danses tradicionals i populars catalanes i la Genisenca tocarà dues sardanes. Durant tot el dia, a la plaça de les Eres, es podrà veure una exposició de fotografies sobre la mateixa plaça.

Finalment, a les 6 de la tarda, al Centre Cultural Costa i Font, es podrà veure l'espectacle Festa Major. Un viatge a les festes 'majons' d'abans a càrrec de la Cobla Lluïsos i la companyia Loropardos, basat en el disc Festa Major de La Trinca. Dins dels actes de la festa major d'hivern de Taradell, el següent diumenge, dia 27 de gener, es farà la 3a Ruta Guiada Descobrint el nostre patrimoni cutlural. En ella es descobriran les cases més antigues del nucli i es visitarà al Mas El Reig. La sortida serà a les 10 del matí des de La Plaça.