Tres alumnes del Col.legi Sant Genís i Santa Agnès, premiades en els Premis Literaris de Gurb

Diumenge, 20/06/2021

Aquest dissabte, es van lliurar els XXXIII Premis Literaris de l'Ajuntament de Gurb i Taradell va ser guardonat amb tres premis. Concretament els van rebre els alumnes del col·legi Sant Genís i Santa Agnès Vinyet Calvo, Xènia Bautista i Laia Reig. 

Premiades Gurb (1)

Una decisió important de l'alumna de 4rt de Primària Vinyet Calvo Puigdomènech

A través de la història d'en Haka, un nen cel.líac, es narra com es viu la inseguretat per sentir-se diferent i com es resol a través del diàleg i el companyerisme. És un relat ben estructurat, àgil, que fa molt propera la història de superació del protagonista. Té un final alliçonador que ens vol transmetre els valors del respecte i la tolerància.

El rellotge de la classe de l'alumna de 5è de Primària Xènia Bautista Pérez

El relat dóna veu al rellotge de la classe per expressar els seus sentiments davant una situació insòlita.La soledat és present en un espai on les rialles, els crits, el soroll, les converses són habituals. Els objectes més comuns de la classe fan evident el desconcert que es viu a l'escola en un confinament. Es posa en evidència la necessitat de retrobament i comunicació doncs una escola sense infants no és res.

El calendari dels números desordenats de l'alumna de 5è de Primària Laia Reig Sistachs

A través d'un element quotidià com és un calendari, l'autora el personifica i el fa parlar de la importància de viure plenament i de la no acceptació del final que se li acosta quan es va acabant l'any. És un relat bonic, senzill, enginyós i ple de sentiments.

Premiades Gurb (3)

Premiades Gurb (2)