Tornen els estands “A cegues no molen” per garantir un oci nocturn de qualitat

Una desena de professionals atendran necessitats derivades del consum d'alcohol i drogues o per situacions de violències masclistes a les festes dels mesos de juliol i agost, entre les quals hi ha la festa major de Taradell.

Dissabte, 15/07/2023

Amb l'inici de les festes majors i l'oci nocturn d'estiu, la Mancomunitat torna a desplegar els estands “A cegues no mola” en cinc pobles –Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, i Tona– amb l'objectiu de potenciar unes festes de qualitat i ajudar a prevenir en temes de consum de drogues i alcohol, o violències masclistes. En el cas de Taradell, l'estand es muntarà del 17 al 19 d'agost en el marc de la Festa Major Jove.

A cegues no mola

Una desena de professionals atendran situacions derivades de violències masclistes o consum de substàncies, i també s'oferirà contingut preventiu com preservatius interiors i exteriors, bandes de làtex, i informació sobre drogues i sexualitats i afectivitats. 

Per altra banda, s'utilitzaran polseres perquè només puguin accedir a begudes alcohòliques persones majors d'edat, una mesura que facilitarà la tasca de les  comissions i entitats dels diferents pobles que dispensaran alcohol a les barres.  

Enguany, es tornaran a fer testos preventius d'alcoholèmia per tal que qui hagi de conduir pugui fer-ho de manera segura i, en cas que se superi la taxa permesa, es pugui rebre assessorament. A més, també es donarà aigua de forma gratuïta per reduir riscos associats amb el consum de l'alcohol i d'altres substàncies.  

20220808 EstandACeguesNomola 02

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, recorda que la voluntat és arribar a les persones més joves amb una mirada positiva i mitjançant dinàmiques atractives i divertides per garantir unes festes de qualitat. 

Aquest programa té el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut així com amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra, cossos de seguretat municipals i entitats organitzadores de les festes majors. 

El masclisme al rebuig 

En els diferents actes es penjaran pancartes per sensibilitzar sobre violències masclistes i es reproduiran les noves falques entre les actuacions dels diversos grups de música. 

Es tornarà a comptar amb el circuit contra assetjaments sexuals que s'aplica amb la col·laboració de les entitats organitzadores, les policies locals dels municipis que en  disposen i el personal de seguretat de l'empresa privada per tal de guiar i coordinar la intervenció.