Taradell viurà un cap de setmana de Tonis virtuals

Les activitats programades es podran seguir per les xarxes socials dels Tonis, de Ràdio Taradell i pel Canal Taronja.

Divendres, 05/03/2021

Els Tonis de Taradell ho tenen tot a punt per viure l'edició d'aquest any d'una manera ben diferent. La festa, no només arriba dos mesos més tard del que seria habitual, sinó que només es podrà seguir de manera virtual o amb una presència molt reduïda de públic. Per això, la comissió organitzadora se les ha empescat per substituir les activitats tradicionals per un programa de televisió en directe que es podrà seguir a través de les xarxes socials dels Tonis i de Ràdio Taradell, i també pel Canal Taronja.

Dissabte a la tarda, en un programa de quatre hores conduït per Marc Güell i Laura Duran des de la sala gran de Can Costa, es presentarà la festa. Les dues primeres hores, de 4 a 6, se centraran en la festa, amb entrevistes als membres dels Tonis de Taradell; les regidores de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Taradell, Míriam Martínez i Berta Camprubí; el president de l'entitat, Josep Preseguer, i els organitzadors del camp de treball. També hi participarà Amadeu Carbó, activista cultural; Marta Bellpuig, de la Ruta de l'Aigua, i membres del Centre Excursionista de Seva, que explicaran la nova ruta dels molins.

Tonis 2020 Passant (21)

 

A partir de les 6 de la tarda, se celebraran els actes més protocolaris. Es proclamarà el nou hereu de Taradell, que serà Genís Donadeu; l'activista Tati Furriols farà el pregó; s'entregarà el Toni d'Honor al Museu Industrial del Ter de Manlleu, i es presentarà el Convidat d'Honor, que serà l'escriptor Antoni Pladevall. També es donarà a conèixer l'Abanderat 2021 i hi haurà entrevistes a la directora general de Cultura Popular, Maria Àngels Blasco, i a l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas. El programa també comptarà amb les actuacions de Ramon Redorta, l'Esbart Sant Genís i Dami Álvarez.

Pel que fa al passant de diumenge, tampoc es podrà fer com altres anys. Per això, els Tonis presenten una benedicció de tots els animals i carruatges que tenen a L'Alzinar sense públic presencial i en un programa de televisió i en streaming, en directe, presentat per Joan Puig, Laia Camprubí, Josep Preseguer i els comentaris d'una etòloga que analitzarà els estats dels animals.

Les propostes dels Tonis també inclouen L'hora del conte de la Biblioteca i un taller del Parc de les Olors, que es faran divendres a la tarda.

Programa Tonis 2021

twitter