Taradell treballa per una cavalcada diferent: més llarga i amb menys patges

L'Ajuntament també prepara un campament on arribi el patge reial a mitjans de desembre.

Divendres, 13/11/2020

Ja se saben més detalls sobre com serà la cavalcada de Reis del 2021. Tal com va garantir l'alcaldessa, Mercè Cabanas, fa unes setmanes a Ràdio Taradell, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Taradell el proper 5 de gener, però ho faran de manera diferent per la crisi sanitària del coronavirus. Segons ha pogut saber aquesta emissora, la Regidoria de Festes i la Comissió de Reis estan preparant una cavalcada de cinc quilòmetres (és a dir, més llarga), en què la gent s'haurà de repartir pels carrers més propers al seu domicili, amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions.

Reis Taradell 20 (26)

 

Aquest recorregut més llarg obligarà que la cavalcada duri quatre hores. Començarà a la urbanització La Roca i acabarà a barri de Mont-rodon, i passarà per tots els sectors del municipi. La intenció és dividir la població per trams i que cada família s'ubiqui al carrer més proper a casa seva. També es concretarà l'hora de pas per cada tram.

Els nens i nenes també rebran el regal habitual, enguany, però, de mans dels patges. Hi haurà vuit punts de recollida amb uns horaris preestablerts. S'indicarà a les famílies a quin punt els toca i es farà de manera "ràpida i segura", garanteix l'Ajuntament.

El que no hi haurà és l'adoració a l'església i tampoc el parlament al balcó de l'Ajuntament. Tot i així s'està estudiant la manera que l'alcaldessa rebi Ses Majestats i ells es puguin comunicar amb tots els taradellencs i taradellenques. Tampoc hi haurà llançament de caramels ni grups de música en directe. Es reduirà la quantitat de patges a una quarantena i es distribuiran a les carrosses tenint en compte els grups bombolla de classe.

Patge reial a un campament

D'altra banda, l'arribada del patge reial a Taradell també està garantida. Aquest cop, però, no ho farà en el marc de la Fira de Santa Llúcia, que s'ha suspès, sinó que l'Ajuntament organitzarà un campament reial perquè els nens i nenes puguin lliurar les seves cartes. Possiblement serà el cap de setmana del 12 i 13 de desembre. Ara estan buscant un espai que sigui gran, tal com va avançar la regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez, aquest dijous a Ràdio Taradell.

Entrevista a la regidora de Cultura, Míriam Martínez:

twitter