Taradell s'aturarà demà per la vaga general

L'Ajuntament, escoles i diverses entitats s'han sumat a la convocatòria com a resposta a la sentència del Procés.

Dijous 17/10/2019

L'Ajuntament, escoles i diverses entitats, especialment esportives i culturals, s'han sumat a la vaga general convocada per aquest divendres. Per tant, el municipi funcionarà amb serveis mínims, sobretot els serveis municipals i els centres educatius. En un comunicat, l'Ajuntament assegura que aturarà l'activitat i només estaran actius la Guàrdia Municipal i el registre. També entitats com el CP Taradell i la UD Taradell han anunciat que demà no faran cap activitat a les seves instal·lacions.

Comunicat Ajuntament

 

La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que esperen que siguin massiva. Oficialment, l'aturada està convocada per motius laborals, per reclamar la derogació de la reforma laboral, un salari mínim de 1.200 euros, la igualtat de gènere i la pujada de les pensions. Ara bé, a ningú se li escapa que la protesta serà per denunciar la sentència del Tribunal Suprem sobre el Procés.

A més d'abaixar la persiana, els sindicats han convocat una manifestació als Jardinets de Gràcia de Barcelona. Començarà a les 5 de la tarda i la idea és baixi pel passeig de Gràcia i acabi a la Gran Via, on es faran els parlaments finals.

La vaga general té el suport de les entitats i els partits independentistes. En canvi, els sindicats majoritaris, com la UGT i Comissions Obreres, se n'han desmarcat.