Taradell presenta el projecte 'Llibres Oberts' i els 'Hotels d'insectes'

Dimarts, 25/08/2020

El dia central de la festa major, el 25 d'agost, dia de Sant Genís, es va presentar el projecte Llibres Oberts. Es tracta de sis casetes que van construir els joves del camp de treball dels Tonis de Taradell durant els quinze dies que van estar al municipi i que pretén ser un espai d'intercanvi de llibres. Lídia Alonso, regidora de Benestar Social i Joventut, va assenyalar que "es tracta d'un projecte que ens fa molt il·lusió perquè hi ha en ell els valors de consciència social i de compartir, alhora de fomentar la lectura i de respectar l'espai". En aquest sentit va demanar que "us el feu vostre" i va felicitar els Tonis per l'esforç i la tasca realitzada al llarg de tot l'any.

Josep Preseguer, president del Tonis, va explicar que enguany "havia estat un camp de treball diferent, per la pandèmia, i hem hagut de buscar noves activitats". Va dir que "vam parlar amb l'Ajuntament i ens van proposar aquest projecte i llavors vam dissenyar una estructura fàcil perquè poguessin fer les cases amb aquests 15 dies que van estar al poble". 

Projectes Llibres Oberts + Hotel insectes (2)

Projectes Llibres Oberts + Hotel insectes (3)

 

En total hi haurà sis casetes que s'ubicaran, en les properes setmanes, en els barris taradellencs: Goitallops, Mont-rodon, La Roca, La Madriguera i la Plaça del Sol. L'altra està ubicada a la placeta Muriel Casals, que és on es va fer la inauguració oficial. Totes les casetes aniran acompanyades d'uns bancs. 

Paral·lelament, també es va inaugurar l'Hotel d'Insectes, una superfície també de fusta construïda pels mateixos alumnes del camp de treball i de les quals se n'han fet cinc i que permetrà acollir una gran diversitat d'insectes i alhora crear refugis adequats pels diferents tipus d'insectes. Està previst ubicar-se al Parc de les Olors, a les tres escoles de Taradell (Sant Genís i Santa Agnès, Les Pinediques i El Gurri) i una altra, probablement al Pujoló.

Es tracta d'una superície amb diverses estanteries que s'ompliran, cada una, de diversos materials. A partir d'aquí cada material portarà un tipus diferent d'insecte que s'hi instal·laran durant el periode hivernal. Aquests hotels d'insectes han de facilitar el control de plagues i és equivalent als espais que els insectes troben al mig de la naturalesa i que, d'aquesta manera, ara també podran trobar a diferents punts del municipi. 

Projectes Llibres Oberts + Hotel insectes (4)

twitter