Aquest any, Taradell podria quedar-se sense cap semàfor

Els propers mesos, la Regidoria d'Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat vol fer un pas elevat a la cruïlla entre el carrer Ramon Pou i la carretera de Balenyà.

Dilluns, 05/12/2022

L'únic semàfor de Taradell té els dies comptats. La Regidoria d'Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat, que lidera Joan Canó, treballa per poder-lo retirar els propers mesos i, per tant, Taradell seria un poble lliure de semàfors. No n'hi hauria cap i seria dels pocs municipis grans en aquesta situació. En una entrevista recent al programa Taradell al dia de Ràdio Taradell, Canó va explicar que la remodelació de la cruïlla entre la carretera de Balenyà i el carrer Ramon Pou s'ha de completar els propers mesos.

De moment, s'ha actuat a les voreres, per fer-les més accessibles, i el proper pas és "fer el pas elevat que ha substituir el semàfor, és el que es coneix com a pas de viantats segur". La idea es treure les berlineses i les pilones que es van instal·lar provisionalment a la zona i construir aquest pas elevat tant per a vianants com per a vehicles. En l'entrevista, el regidor va dir que estaria bé poder-ho tirar endavant aquesta primavera, però tot dependrà de les partides que tenen destinades a asfaltar i arreglar carrers.

Semàfor Taradell

Aquest semàfor es va instal·lar durant les primeres setmanes d'agost de l'any 1990 i funciona des del 17 d'agost d'aquell mateix any. Si s'acaba retirant aquest any, haurà estat en funcionament 32 anys.

PRESSUPOST "CONSERVADOR"

Aquesta actuació depèn de com es vagi executant el pressupost. Recordem que, aquest any, el pressupost municipal de Taradell ha pujat a 7.082.386 euros, una mica més alt que el del 2021, que va ser de 6,8 milions d'euros. Es tracta d'un pressupost "una mica conservador", amb paraules de Núria Arau, regidora d'Igualtat i Hisenda, que, en el ple d'aprovació del desembre, va destacar que "no podem fer grans inversions aquest any, ja que la gran inversió del mandat considerem que és la segona pista del pavelló". Arau també va destacar les poques inversions per l'endeutament que té l'Ajuntament.

Els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor del grup d'ERC mentre que Junts per Taradell es va abstenir. El seu portaveu, Santi Estragués, ho va justificar per la modificació del règim de retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació. Aquest 2022, s'han augmentat un 2% les retribucions i indemnitzacions als regidors per assistència al ple i l'alcaldessa ha tornat a recuperar el 100% del sou que l'any passat es va rebaixar per destinar-lo a regidors de l'equip de govern per compensar la seva dedicació i treball. 

Entrevista al regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat, Joan Canó, a partir del minut 41:

Entrevista a l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, a partir del minut 22:

Entrevista a la regidora d'Igualtat i Hisenda, Núria Arau, a partir del minut 21:

twitter