Taradell ja disposa de la primera instal·lació d’autoconsum fotovoltaic en equipaments públics

Es troba a l'Espai d'Aigua i Salut (EAS) i ha estat cofinançada per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Taradell.

Dimarts, 03/08/2021

Des d'aquest dilluns ja funciona la nova instal·lació d'autoconsum fotovoltaic que s'ha ubicat a l'Espai d'Aigua i Salut de Taradell (EAS) amb l'objecitu que produeixi energia elèctrica renovable per a aquest edifici. S'han col·locat 72 plaques fotovoltaiques amb una potència total de 32,64 kWpic i té una producció d'energia elèctrica de 47.513 kWh a l'any, genera un estalvi de 7,13 tn CO2eq. a l'any i un estalvi econòmic anual de 6.021,13€. Aquesta és la primera instal·lació municipal d'autoconsum fotovoltaic i des del consistori taradellenc expliquen que "s'ha escollit l'EAS perquè és l'edifici municipal amb un consum energètic més elevat".

Foto1

Les 72 plaques fotovoltaiques s'han col·locat a la teulada plana que hi ha a sobre de la piscina coberta amb l'objectiu que "s'han pogut integrar a l'estructura de l'edifici i l'impacte paisatgístic és mínim" i encara hi ha espai per col·locar-hi més plaques en els proper anys "per seguir cobrint la demanda d'energia de l'EAS de manera sostenible".

Aquesta actuació s'emmarca en el Pla de Transició Energètica de Taradell que està elaborant l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona. El Pla preveu fer instal·lacions d'aquest estil a diferents equipaments municipals com són l'Escola Les Pinediques, el Centre Cultural Costa i Font o el Pavelló Municipal, entre d'altres. El Pla també contempla altres accions que ja s'han executat o que s'executaran properament.

Instal·lació fotovoltaica EAS

twitter