Taradell celebra 'Un Aplec Diferent'

Diumenge, 21/06/2020

Taradell va celebrar aquest diumenge al migdia 'Un Aplec Diferent'. Com cada tercer diumenge de juny a la tarda tocava un Aplec de la Sardana però la Covid-19 va fer reinventar l'aplec i, diumenge al migida, a la plaça de les Eres, es va fer un programa de ràdio que es va emetre en directe per Ràdio Taradell. El programa de ràdio va servir per recordar els 74 anys d'Aplec de la Sardana al municipi gràcies al testimoni de diverses persones que han format part de l'Agrupació Sardanista, entitat organitzadora de l'aplec des del 1957 (anteriorment anava a càrrec d'Acció Catòlica). Salvador Solagran, Jeroni Vinyet, Pere Santamaria, Maria Miralpeix, Rosa Maria Soler, Miquela Blanch i Magí Reig van aportar el seu record de la festa. També hi va participar l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, i els actuals membres de l'agrupació, que van reflexionar sobre l'actual situació que els ha obligat a fer aquest "aplec diferent". Entremig també es va fer la lectura de dos poemes a càrrec de Quim Feixas i Assumpta Isern i Montse i Carme Muntada van cantar tres cançons i es va posar la sardana commemorativa del Dia Internacional de la Sardana, que enguany era Cantant l'amor, de l'Avi Xaxu, amb motiu dels 150 anys del naixement de Josep Vicens i Juli, compositor de sardanes i músic conegut amb aquest pseudònim.

Durant tota la matinal també es van poder veure un centenar de fotografies i programes dels diferents aplecs. Aquesta exposició es podrà veure durant la primera quinzena de juliol al Centre Cultural Costa i Font.

El programa es tornarà a emetre per Ràdio Taradell aquest dimecres, Sant Joan, a les 10 del matí.

Un Aplec Diferent (37)

 

Recursos i informació relacionada

Mèdia

Un Aplec Diferent (1)Un Aplec Diferent (10)Un Aplec Diferent (11)Un Aplec Diferent (12)Un Aplec Diferent (13)Un Aplec Diferent (14)Un Aplec Diferent (15)Un Aplec Diferent (16)Un Aplec Diferent (18)Un Aplec Diferent (19)Un Aplec Diferent (2)Un Aplec Diferent (20)Un Aplec Diferent (21)Un Aplec Diferent (22)Un Aplec Diferent (23)Un Aplec Diferent (24)Un Aplec Diferent (25)Un Aplec Diferent (26)Un Aplec Diferent (27)Un Aplec Diferent (28)Un Aplec Diferent (29)Un Aplec Diferent (3)Un Aplec Diferent (30)Un Aplec Diferent (31)Un Aplec Diferent (32)Un Aplec Diferent (33)Un Aplec Diferent (34)Un Aplec Diferent (35)Un Aplec Diferent (36)Un Aplec Diferent (37)Un Aplec Diferent (39)Un Aplec Diferent (40)Un Aplec Diferent (5)Un Aplec Diferent (6)Un Aplec Diferent (7)Un Aplec Diferent (8)Un Aplec Diferent (9)Un Aplec de la Sardana diferent.
twitter