L'EAS Taradell instal·larà plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum l'any que ve

La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció de 15.000 euros a l'Ajuntament per finançar part del projecte.

Dijous, 15/10/2020

Esplanada EAS

 

A partir de l'any que ve, l'EAS Taradell tindrà plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum amb un doble objectiu: reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i retallar la factura elèctrica. Es calcula que la instal·lació inicial de 64 panells tindrà un cost d'entre 30.000 i 40.000 euros, 15.000 dels quals provindran d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Sostenibilitat que lidera Joan Canó, va presentar el projecte a finals de l'any passat. S'ha dividit en tres fases i, en total, preveu la instal·lació d'uns 60 quilovats de producció elèctrica. De moment, l'any que ve, s'executarà la primera fase, que contempla els primers 20 quilovats. D'aquesta manera, segons explica Canó, "es generarà un estalvi econòmic de 4.000 euros a l'any per autoconsum elèctric i un estalvi d'emissions de deu tones de gasos d'efecte hivernacle cada any".

L'EAS Taradell és una de les 60 instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum que subvencionarà la Diputació. Finançaran fins al 70% de cada instal·lació.

twitter