S’obren les inscripcions de carrosses i comparses del Carnaval de Taradell

  • La rua serà el dissabte 25 de febrer i recupera el recorregut habitual
  • L'entrega de premis i el fi de festa tornen a Can Costa
  • El Carnaval Infantil es farà el diumenge 19 de febrer, amb rua i concert de Landry
Diumenge, 19/02/2023

Coincidint amb l'inici de febrer, s'han obert les inscripcions per participar al Carnaval de Taradell amb una carrossa o una comparsa. Es poden fer fins al dimecres 22 de febrer a través de la pàgina web de Ràdio Taradell (www.radio.taradell.cat), que és l'entitat organitzadora, juntament amb l'Ajuntament de Taradell. Aquest any, la rua serà el dissabte 25 de febrer. Es recupera així la data habitual després que l'any passat el Carnaval es va ajornar per la pandèmia i que l'anterior no es va poder fer.

Carnaval Taradell

En aquesta edició, el Carnaval recupera el recorregut habitual, si bé hi ha un petit canvi en la concentració de carrosses i comparses. Aquest cop, es farà a la carretera de Balenyà a partir de la rotonda de l'Atlàntida. El pregó, a dos quarts de 7 de la tarda, es farà des de la carrossa de l'organització, al costat del Rei Carnestoltes. 

Així, les carrosses i comparses passaran pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer de la Vila, carrer Catalunya, avinguda Montseny, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Mont-rodon, passeig de Sant Genís i carretera de Balenyà. Ara bé, les carrosses o comparses que ho desitgin o ho necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia. 

Com sempre, el jurat serà en un punt del recorregut. Pel que fa a l'entrega de premis i el fi de festa recuperen l'escenari de Can Costa, després que l'any passat es va fer a l'Espai 1 d'Octubre per la pandèmia. El pregoner, el jurat i les actuacions del final de festa s'anunciaran els propers dies.

Com sempre, l'organització del Carnaval vetllarà per la seguretat. Tant la rua com la festa popular es reforçaran amb personal de vigilància. A més, es promou la campanya A cegues no mola per fomentar una festa sense riscos i per potenciar conductes responsables, i hi haurà un punt lila a Can Costa.

RUA INFANTIL

El Carnaval Infantil també recupera el calendari habitual i serà el diumenge 19 de febrer. Els més petits tindran la seva pròpia rua pels carrers del poble. La concentració de disfresses serà a La Plaça a dos quarts de 5 i, a partir d'aquí, hi haurà el pregó del Reietó Carnestoltes i una cercavila que portarà els nens i nenes fins a Can Costa. 

Carnaval Infantil

El Carnaval Infantil continuarà amb un berenar popular i la festa es tancarà amb el concert de Landry

Carnaval Infantil 2022 (37)

Es tracta de la dotzena edició del Carnaval que organitza Ràdio Taradell, conjuntament amb l'Ajuntament.