Segell taradellenc a la desena edició del Premi Llegim Ciència de la UVic

Dilluns, 28/02/2022

La UVic va lliurar dimecres els guardons de la desena edició del Premi Llegim Ciència (PLC-UVic). El concurs ha partit de la lectura de la novel·la El camí de la pesta (Capital Books, 2016) de Daniel Closa, per proposar dues modalitats de relat entre les quals podien escollir els estudiants. En la primera, amb un text narratiu, se'ls demanava que proposessin un final alternatiu de la novel·la. En canvi, en la segona, també amb un format narratiu, s'havia d'escriure un text de divulgació científica sobre molècules efectives per lluitar contra el bacteri de la pesta. 

La taradellenca Núria Brillas, alumna de l'Escorial de Vic, va guanyar en la categoria de 4t d'ESO i en la modalitat de final alternatiu. També en 4t d'ESO, l'alumne de l'INS Taradell Tian Torres, de Seva, també va ser guardonat.

Llegim Ciència - Núria Brillas

Foto: @EscorialVic

Premi Llegim Ciència (1)

Foto: @Instaradell

El jurat estava format per especialistes del món de la ciència, la tecnologia i la literatura. El certamen l'organitza la Facultat de Ciències i Tecnologia a través del programa de divulgació científica Ciència i Societat, i té l'objectiu de despertar l'interès per la literatura científica en els adolescents. En total, en aquesta edició s'han presentat 93 relats d'estudiants de tercer i quart d'ESO de 17 centres de Secundària d'arreu de Catalunya i un del País Valencià.