'Sargint la xarxa', primer llibre de Maria Sellés

Diumenge, 19/04/2020

Sargint la xarxa és el primer llibre de la taradellenca Maria Sellés. Publicat a finals de desembre del 2019, Sellés recull part de la seva obra poètica, que va començar fa 23 anys quan es va jubilar. "Sempre m'ha agradat jugar amb les lletres i expressar els meus sentiments escrivint, la vida me l'he guanyat d'una altra manera, però quan he tingut l'oportunitat i temps per escriure, ho he fet", va explicar aquest dissabte a Ràdio Taradell.

 Afincada a Barcelona des de fa molts anys no ha perdut mai la relació amb Taradell, on passa llargues temporades. Sorgint la xarxa és un llibre de poesies que compta amb una vuitantena de poemes que repassen la vida de l'autora. Poemes personals dedicats a la família, a Taradell (com a l'Abril Poètic, a la quinta del 36, a l'Aplec, a la infància, el cementiri, etc.), als amics, a la ciutat, etc., que els podem trobar en ordre alfabètic. La tria "ha estat difícil però l'he fet jo mateixa, els que m'agradaven més". A l'inici té un record per a la germana Rosa Sitjà que “ens ensenyava d'amagat el català”.

El títol de Sargint la xarxa va explicar que és perquè abans d'escriure "vaig començar a pintar. I entre les pintures, la de la portada del llibre és meva. I és la que em va portar al títol: una dona que estava a Tossa que estava reparant la xarxa". I afegeix que "la xarxa és la vida, que la vas apadeçant per allà on està foradada". 

El dimarts 22 d'abril havia de presentar el llibre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font però a causa de l'actual situació del Covid-19 s'ha ajornat. 

El llibre es pot trobar a Barcelona, a la Llibreria de la Imatge (c. Sepúlveda, 27), i més endavant té pendent vendre'l també a Taradell. 

Maria Sellés + Sargint la Xarxa

Foto: Biblioteca de Taradell