S'aprova el projecte del nou pavelló de Taradell

Les obres es preveu que comencin a la tardor.

Dilluns, 28/03/2022

El ple de dijous passat de l'Ajuntament de Taradell va aprovar, per unanimitat, el projecte bàsic i d'execució del segon pavelló i la remodelació de l'actual. Concretament, s'han tirat endavant les dues primeres fases, que tenen un cost de 2,4 milions d'euros (1,4 la primera i 948.000 euros, la segona). D'aquesta manera comença el compte enrere del que "per nosaltres és una prioritat perquè és una necessitat", va explicar Mercè Cabanas dilluns passat en la presentació del projecte de construcció del nou espai poliesportiu.

Pujoló

Tal com es va explicar en un acte que va comptar amb el regidor d'Esports, Lluís Rodríguez, i els arquitectes Miquel Sellés, Laia Molist i Laura Padrós, es preveu que el projecte es realitzi en cinc fases i tindrà un pressupost aproximat de 4.401.611,934 d'euros. Rodríguez va deixar clar que "aquest pressupost inclou l'adequació de l'antic pavelló perquè després de trenta anys necessita una remodelació".

L'objectiu és licitar la primera fase al juny i iniciar les obres a la tardor. En aquesta primera fase es farà l'enderroc de la casa que ja es va expropiar fa uns mesos, el moviment de terres, el paviment, l'estructura de l'edifici, la coberta i la il·luminació. I es complementarà amb la segona, que complementaria l'estructura externa, l'enllaç amb l'actual pavelló i els acabats, perquè, un cop fetes aquestes dues fases, ja es pugui utilitzar.

Pujoló 1

A part, hi hauria dues fases més. La tercera (223.000 euros) i la quarta (473.000) serviran per remodelar i adequar l'actual pavelló (inaugurat l'any 1991) per posar al dia al pavelló i adequar-lo a la normativa. La cinquena fase servirà per invertir de nou en el segon pavelló amb la construcció d'uns vestidors, una escala i un ascensor que connecti amb les dues plantes i el nou accés a la planta primera on s'ubicarà el bar i la nova recepció. I és que el projecte preveu que l'entrada del nou equipament sigui per la zona del Pujoló, a l'altra banda d'on és ara.

Rodríguez va destacar la tasca realitzada per les dues arquitectes que han dissenyat el projecte executiu assenyalant que "no farem un pavelló luxós sinó funcional i amable, pensant amb tot el que es pugui necessitar i que pugui acollir noves disciplines esportives que actualment no hi ha a Taradell".

twitter