Sant Jordi 2024 | Joaquim Pujadas publica 'Acadèmia-col·legi Maurici Izern'

Dimarts, 30/04/2024

Un altre dels autors taradellencs que ha tret llibre per aquest Sant Jordi ha estat Joaquim Pujadas. Concretament acaba de publicar Acadèmia-col·legi Maurici Izern, tres volums que volen retre homenatge i fer justícia a gairebé un centenar de mestres que van dedicar la seva vida a l'ensenyament de gairebé 25.000 alumnes.

Acadèmia Maurici Llibre izern (4)

Es tracta d'una obra que permet conèixer l'educació del segle XX i XXI i que compta amb un gran recull fotogràfic de la ciutat de Vic, de les diferents escoles de la ciutat, els seus alumnes i professors i una quantitat important de material educatiu inèdit. També recull documentació de la prestigiosa Acadèmica Cots de Barcelona que va potenciar els estudis comercials i on tots els centres educatius del país s'hi van adherir així com també "el projecte educatiu de can Maurici que va ser una experiència forta de valors i que l'escola va realitzar un projecte educatiu vàlid i compromès amb la nostra societat vigatana", explica l'autor. "Can Maurici ha de servir com a testimoni per a moltes escoles, per continuar donant oportunitats i resposta a les necessitats educatives de la societat" .

L'acte de presentació va tenir lloc el 16 d'abril a l'Aula Magna de la Universitat de Vic i va comptar amb l'alcalde de Vic, Albert Castells; el rector de la UVic, Josep Eladi Baños; els Drs. Joan Portet i Ignasi Roviró, amb més de 40 anys a la docència; Anna Mari Carbonell, de la Fundació Puigporret, i l'autor del llibre, Joaquim Pujadas.

Acadèmia Maurici Llibre izern (1)

 

Acadèmia Maurici Llibre izern (2)

Acadèmia Maurici Llibre izern (3)