Reconeixement a l'Aplec de la Sardana de Taradell pels seus 75 anys de vida

Ha rebut un dels premis a la continuïtat que atorga la Confederació Sardanista de Catalunya.

Dissabte, 19/03/2022

La ciutat de Balaguer, en el marc de la seva proclamació com a Capital de la Sardana, ha sigut l'escenari on s'han anunciat els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2022. La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet, aquest dissabte al matí, un reconeixement als 75 anys de l'Aplec de la Sardana de Taradell lliurant-li un dels premis a la continuïtat. Es tracta d'uns guardons que premien diverses persones i entitats per les seves iniciatives sardanistes arreu de Catalunya.

Aplec Sardana 2021

L'Aplec de la Sardana de Taradell

El 20 de juliol de 1947 i organitzat per Acció Catòlica es va celebrar el primer Aplec de la Sardana a Taradell amb els Lluïsos i Principal de Llagostera. El 1957 naixia l'Agrupació Sardanista i en va assumir l'organització. Des del 1950, quan es va crear la Genisenca, hi han tocat sempre tres cobles. El 1996 se'n va celebrar la 50a edició.

El 20 de juny de 2021 es va celebrar la 75a edició d'un Aplec que va servir per poder tornar a ballar sardanes després de la pandèmia i en el qual es va estrenar una sardana en memòria de Quim Feixas, membre de l'Agrupació Sardanista Taradell, que va morir el 2 de maig del 2021. Es tracta de la sardana Front d'estel, de Ferran Carbadillo.

 

 

 

 

Recursos i informació relacionada

twitter