'Peces d'un trencaclosques', primera novel·la de Núria Martínez

Dimarts, 18/09/2018

Núria Martínez, una barcelonina que des del 2003 viu a Taradell, acaba de publicar la seva primera novel·la, Peces d'un trencaclosques. Martínez, que és crítica literària, gestiona el bloc La màgia dels llibres, en el qual  publica ressenyes de llibres escrits en llengua catalana. El llibre, basat en fets reals, explica la mort d'en Biel en un accident de trànsit, un fet que deixarà una petjada molt profunda a la protagonista de la novel·la, que intentarà ordenar de nou la seva vida malgrat el dolor i la pèrdua.

Martínez és llicenciada en magisteri per la Universitat de Barcelona i ha realitzat el curs-itinerari de novel·la a l'Ateneu Barcelonès i del projecte que allà comença neix la seva primera novel·la. Entre els premis que ha guanyat destaca el I Premi Cruce de Caminos Negrecriminal amb el relat titulat Un malson publicat en el recull del mateix nom. També ha participat en el projecte blogaire Quedem al Zurich i ha publicat un relat al número 12 de la revista Inèdit.

Peces d'un trencaclosques

La vida no deixa de ser un trencaclosques gegant, on primer maldem per trobar les peces i després saber on situar-les perquè encaixin a la perfecció. Quan una de les peces es perd o es malmet res no tornarà a ser igual i el trencaclosques quedarà incomplet. Després de rebre la notícia de la mort del seu fill, en Biel, a la Mar encara se li farà més difícil encaixar-ne totes les peces, i encara més quan els fantasmes del passat mai no han deixat de perseguir-la. L'única solució possible passarà per la renúncia i la clau serà com afrontar-ho sense caure en l'espiral de l'abandó. En les pàgines d'aquesta novel·la l'autora hi ha vessat part de les seves vivències personals, sempre modelades amb la creació d'una obra literària que us colpirà.

twitter