Pau Montaña s'estrena en natació amb aletes pujant al podi

S'ha proclamat campió de Catalunya amb el CE Mediterrani i ha obtingut cinc medalles individuals, una de les quals és d'or

Dimecres, 08/05/2024

Després de deu anys competint en natació, el taradellenc Pau Montaña s'ha vist obligat a canviar de disciplina per una lesió a les espatlles que no li permet continuar en les modalitats d'estils amb què fins ara havia competit a escala nacional i estatal. Per això, el passat febrer, va començar a practicar natació amb aletes al Club Esportiu Mediterrani de Barcelona i ja ha obtingut els primers bons resultats.

Als campionats de Catalunya disputats el cap de setmana a la piscina de Sant Feliu de Guíxols, el CE Mediterrani s'ha proclamat campió per equips

Pau Montaña (2)

A més, a nivell individual, en la categoria júnior, Montaña ha aconseguit dues medalles de plata en les disciplines de 50 metres apnea i 400 superfície; dues medalles de bronze en les disciplines 50 m bialetes i 100 superfície, i una medalla d'or en el relleu mixt de 4x100 superfície.

Gràcies a aquests resultats, ara el taradellenc podrà participar als Campionats d'Espanya que es disputaran a finals de juliol.

Pau Montaña (1)

Aquesta modalitat encara poc coneguda de la natació, es neda amb aletes convencionals o bé amb una monoaleta de dimensions considerables per superfície o be fent apnea, fent servir la força de cames i abdomen més que de braços i això fa que s'agafin velocitats molt més altes que amb la natació tradicional.

Malgrat aquest canvi, Montaña continua vinculat al CN Vic-ETB, ja que hi continua fent la majoria d'entrenaments. El seu entorn destaca que és "el club que l'ha vist a néixer i créixer esportivament parlant".