VÍDEO. Miquel Obiols converteix el pregó en un conte dedicat a ''la vila de T''

A través d'un conte, l'escriptor i guionista va repassar el seus lligams amb Taradell i les influències dels rodencs Miquel Martí i Pol i Emili Teixidor.

Dimecres, 21/08/2019

Miquel Obiols _ Ràdio Taradell

 

El pregó de la festa major d'aquest any va tenir forma de conte. Sota el títol Conte del pregó de la vila de T, l'escriptor i guionista Miquel Obiols, nascut a Roda de Ter, va convertir la seva vida en un conte. El protagonista es deia MO (inicials de Miquel Obiols) i, en la seva història, va recordar la infantesa a la vila d'R (Roda de Ter), els estudis a la vila de B (Barcelona) i, sobretot, els seus lligams amb la vila de T (Taradell), d'on és la seva companya, Mariona Autonell (MA al conte), i on estiuegen i passen els caps de setmana. Tota una història carregada d'incials i jocs de paraules, en què Obiols també es va referir a les seves dues filles i als quatre néts, i va explicar l'aventura de començar el primer programa de televisió infantil i juvenil en català a Televisió Espanyola. A més, com a bon rodenc i escriptor, no van faltar referències a dos mestres de la literatura: els també rodencs Emili Teixidor i Miquel Martí i Pol, de qui va recordar els versos "tot està per fer i tot és possible".

Al final de tot, al púbic només li va quedar en dubte: saber si tot el que va explicar Obiols era cert o no, ja que va rematar el conte amb un "gràcies per escoltar les mitges veritats d'un contista força atabalat". Probablement, de ficció n'hi havia ben poca, perquè va reconèixer que "a vegades encara penso que el nen MO encara sóc jo, però difressat de 74 anys".

Com a agraïment pel pregó, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, va entregar una reproducció del castell de Taradell a Miquel Obiols.

Miquel Obiols _ Ràdio Taradell