Núria Picas i Sergi Mingote, protagonistes del 39è Cicle de Projeccions del CET

El cicle començarà el 10 de maig i tindrà quatre sessions

Divendres, 10/05/2024

El mes de maig arriba una nova edició del Cicle de Projeccions que cada any organitza el Centre Excursionista Taradell i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Enguany és la 39a edició que comptarà amb quatre noves sessions i quatre documentals. Es faran els dies 10, 17, 24 i 31 de maig a 2/4 de 9 del vespre. 

I l'àliga vola. Sergi Mingote, K2 hivernal d'Albert Barceló Casals | 10 de maig 

Sergi Mingote va perdre la vida al K2 en un fatídic accident el 16 de gener de 2021. L'alpinista català intentava fer l'ascensió al K2 hivernal en un projecte ambiciós que va acabar amb la vida del de Parets i de diferents companys. Tres anys després, Albert Barceló ha pogut reunir la força i l'energia per acabar el documental que narra la darrera expedició del seu company i amic.

Sergi Mingote K2

El documental parteix de la reflexió al voltant dels motius i de l'atracció pel risc en el món de l'alpinisme.

Islàndia: Gel, aigua i foc amb Josep Maria Parareda i Maria Rosa Aregall | 17 de maig

Un viatge a aquesta illa per conèixer la seva naturalesa, on amb excursions i ascensions diverses ens endinsen a paisatges inhòspits, desèrtics i volcànics on l'aigua el gel i el foc en son els protagonistes.

Islàndia _ projecció Parareda

Ara o mai amb Núria Picas | 24 de maig

Núria Picas és atleta professional de curses de muntanya, especialitzada en la llarga distància. Ostenta podis arreu del món, destacant cinc victòries a la Salomon Ultra Pirineu, doble campiona de l'Ultra Trail World Tour i un primer lloc a la Ultra Trail del Montblanc, el somni de qualsevol corredor de llarga distància. Picas ha publicat dos llibres: Córrer per ser lliure (Columna 2015) i Ara o mai (Columna 2017). 

Núria Picas bona

La Puna màgica: bickepacking a la ruta dels sis mil amb Eloi Miquel | 31 de maig

Els catalans Sònia Colomo i Eloi Miquel són els autors de La Puna Màgica: bickepacking a la ruta dels sis mil. La parella ha estat dos anys pedalant sense parar recorrent tot el continent americà aconseguint fites històriques en la modalitat de bikepacking.

La puna màgica

Apassionats de l'aventura, de la muntanya i de la bicicleta fa 2 anys van decidir capgirar les seves vides per complir el somni de pedalar les millors rutes de muntanya del món. Van vendre el poc que tenien, van deixar les feines, els amics i la família per emprendre una nova vida sobre rodes que els portaria a descobrir alguns dels racons més inhòspits i salvatges d'aquest meravellós món.