ÀUDIO. Núria Cañellas explica l'ofici d'arxiver a través d’un conte

La vigatana, mare de l'Escola El Gurri, acaba de publicar "Un arxiu és..."

Dijous, 16/11/2023

Foto Arxiu

Núria Cañellas, mare de l'Escola El Gurri de Mont-rodon, és autora del conte "Un arxiu és...", on els seus protagonistes, justament, són els alumnes d'aquest centre educatiu. L'objectiu d'aquesta història, amb il·lustracions d'Anna Domencih, és explicar als més petits l'ofici d'arxiver. Cañellas és arxivera, amb més de vint anys de trajectòria. 

Llegint "Un arxiu és...", els alumnes, el professorat i les famílies coneixeran una mica més què són els arxius, i ho faran explorant diversos materials, documents i fotografies guardats en un arxiu universitari, inspirat en la UVic, que els serviran per viatjar en el temps i, fins i tot, descobrir la seva passió. La història està ambientada a la comarca d'Osona, però el contingut es pot fer extensible a d'altres zones del territori i en arxius d'arreu del país.

Núria Cañellas

La publicació d'aquest conte ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge del segell Edita.cat. En una entrevista recent a Ràdio Taradell, Cañellas, que és veïna de La Guixa, ha agraït especialment les aportacions de l'Ajuntament de Taradell i de l'AFA del Gurri. El conte es pot trobar per internet, però també a les llibreries de la comarca.

 

Escolta l'entrevista a Núria Cañellas:

 

La presentació del conte es va fer el dia 21 d'octubre a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic: