Més d'un miler d'alumnes comencen el curs escolar a Taradell

El curs ha arrencat una setmana abans del que era habitual.

Divendres, 09/09/2022

1.145 nens i joves han tornat a les aules a Taradell aquesta setmana pel curs 2022-23. En són 56 menys que l'any passat passat. Un curs que ha arrencat amb canvis, ja que ho ha fet més aviat del que és habitual, cosa que ha provocat certa polèmica, especialment entre el professorat.

inici curs 2022-23 institut

Així, l'inici de l'escola s'ha avançat més que mai, començant el 5 de setembre a Infantil i Primària (Escola Sant Genís i Santa Agnès, Les Pinediques i El Gurri) i el 7 de setembre a ESO i Batxillerat (INS Taradell). Un gruix important dels alumnes (540) són de l'Institut, que té joves del municipi, però també dels pobles veïns com Viladrau, Santa Eugènia de Berga, Sant Miquel de Balenyà, Seva o El Brull. En el cas de l'escola bressol La Xarranca també va obrir les portes als seus 69 usuaris fa una setmana.

A més del canvi de calendari, enguany l'arrencada de l'escola destaca especialment per deixar enrere les restriccions de la Covid-19 i la desaparició definitiva de les mascaretes.

En l'inici d'aquest curs, també destaca la iniciativa Bus a peu, impulsada per l'AFA de Les Pinediques i amb el suport de l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona. Ha tornat amb 62 infants, que van a peu a l'escola acompanyats de tres monitores.