Més de 60 persones jubilades ja són sòcies de la cooperativa +65 de Taradell

La cooperativa, que ofereix serveis de qualsevol tipus a la gent gran autònoma, ha rebut aquest dimarts la visita de representants del Govern, la Mancomunitat i l'Ajuntament.

Dimarts, 16/02/2021
Cooperativa +65

 

Des que es va presentar oficialment el passat 20 de gener davant de cent persones, més d'una seixantena de persones jubilades de Taradell ja s'han fet sòcies de la cooperativa +65, un projecte que vol oferir qualsevol tipus de servei a les persones jubilades del municipi a través de professionals, "amb els objectius d'evitar riscos, d'allargar la jubilació i que la gent gran pugui continuar vivint a casa de manera autònoma". Això és el que la presidenta de +65, Emília Bosch, ha explicat aquest matí durant la visita i posterior reunió amb el director general d'Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament de Treball de la Generalitat, Josep Vidal, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, així com representants de la Mancomunitat La Plana, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i l'Ajuntament de Taradell.

Cooperativa +65

 

"La gent ha d'entendre que tota la gent sòcia de la cooperativa són amos amb drets, deures i vot i que entre totes ho tirem endavant", ha afegit Bosch, que cada dimecres, de 10 a 1 del matí és al despatx que la cooperativa té al Centre Cultural de Can Costa i Font de Taradell per atendre a les persones jubilades interessades en fer-se sòcies de +65.

En la mateixa línia s'ha pronunciat Josep Vidal, en nom de la Generalitat, assegurant que "aquesta cooperativa de consum ajuda a empoderar a la gent consumidora, als usuaris, per poder decidir quins serveis volen, com els volen i en quin moment. I governar-se i fer processos d'ajuda mútua". El director general d'Economia Social ha reconegut que la cooperativa +65 ajuda a empènyer "dos elements importants: el canvi de model econòmic (economia social que es centra en les persones) i la construcció d'un model perquè la gent gran es quedi al municipi i generi economia".

La Mancomunitat ha vist en l'experiència de +65 una oportunitat per fer una prova pilot i exportar el projecte a la resta de municipis de la Mancomunitat.

twitter