Marta Vilardaga, una poeta premiada a Taradell

"Una cadira en la boira", distingida al País Valencià, es publicarà aquest 2022.

Dijous, 30/12/2021

És de Malla, però viu a Taradell, i és un dels noms propis d'aquest 2021. La poeta Marta Vilardaga publicarà aquest 2022 la seva primera obra. Es tracta d'Una cadira en la boira, que, aquest estiu, va ser la guanyadora del XXVè Certamen de Poesia Marc Granell d'Almussafes, al País Valencià. L'obra, escrita entre el 2018 i el 2020, la publicarà Edicions 96 dins de la Col·lecció Razef. En una entrevista recent a Ràdio Taradell, Vilardaga ha explicat que Una cadira en la boira "té moltes afinitats amb Osona perquè justament em serveixo de la boira per parlar de la memòria, de les pèrudes, dels dols... i al final de veure la llum".

Marta Vilardaga

Marta Vilardaga (Malla, 1977) és poeta i traductora. Llicenciada en Humanitats, pertany a l'associació d'escriptores i escriptors El Pont Cooperativa de Lletres. A més, és coeditora a Salze Editorial i recentment ha traduït i editat la primera antologia en català del poeta italià Attilio Bertolucci, Porta'm amb tu

El premi es va entregar aquesta tardor al País Valencià, on Vilardaga va poder conèixer el poeta Marc Granell. Com a premi, va rebre també 1.200 euros. Al certamen es van presentar gairebé 600 llibres de poesia, dels quals 100 eren en català. Justament, la mallenca es va imposar en la categoria catalana.

 

Entrevista a Marta Vilardaga a partir del minut 33: