Un conte amb firma taradellenca per explicar la gestació subrogada

Lídia Munmany n'és l'autora i, d'aquesta manera, espera ajudar altres famílies.

Dimarts, 23/02/2021

Des de fa uns dies, es pot trobar a llibreries de Taradell i Vic el conte infantil La gallina cluck cluck, de la taradellenca Lídia Munmany. Una publicació adreçada al públic infantil, que compta amb les il·lustracions de la pintora i mestra d'art teràpia Isa Basset i que pretén explicar què és la gestació subrogada, ajudar altres famílies que no troben el camí per ser pares i també per normalitzar-ho.

Lídia Munmany

 

El conte parteix de l'experiència de la mateixa autora, ja que a finals del 2015 els seus dos fills, en Magí i l'Estel, van néixer per gestació subrogada a Califòrnia. “Des del primer moment vam tenir clar que ho havien de saber per conviure-hi amb la normalitat absoluta i perquè estiguessin contents i satisfets de tot el camí que havíem hagut de fer per ser pares”, comentava Lídia Munmany fa unes setmanes a El 9 Nou. I pensant com els hi podien explicar va sorgir la idea de fer un conte, “que és com els nens entenen més bé el món”.

L'argument del conte parteix d'un gall i una gallina que tenen un ou, però no el poden covar i intenten buscar algú que els ajudi. Primer van pels voltants, però no els poden ajudar. Per això, el gall i la gallina han de marxar a terres llunyanes perquè els ajudin. El conte està dedicat a la Maggie, “la nostra gallina cluck cluck”.

De moment, s'han editat 300 exemplars amb una edició acurada que es pot trobar a les llibreries de Taradell (El Guixarot i L'Estudi) i a les llibreries Muntanya de Llibres i Foster & Wallace de Vic. El preu del conte és de 15 euros.