L'Ajuntament ordena limitar el consum d'aigua per la sequera

Les mesures afecten, sobretot, l'ús d'aigua a l'hora de regar, rentar els cotxes i de piscines i fonts ornamentals.

Divendres, 17/03/2023

Sequera pantà Sau

A través d'un ban de l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, davant l'estat actual d'alerta per sequera, l'Ajuntament ha ordenat una sèrie de mesures per limitar el consum d'aigua. L'objectiu és evitar futures restriccions. Les mesures afecten, sobretot, l'ús d'aigua a l'hora de regar, rentar el cotxe i de piscines i fonts ornamentals.

Aquestes són les mesures:

  • El reg de jardins, horts i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només entre les 8 del vespre i les 8 del matí.
  • El reg dels jardins particulars es pot fer, com a màxim, dos dies a la setmana. Tanmateix, s'ha de minimitzar el màxim possible el reg a la vegetació ornamental, tipus flor de temporada o herba de jardí.
  • Resta prohibit omplir totalalment o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estàtic de l'aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i fora d'ells es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.
  • L'ús en granges d'aigua procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l'abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d'aigua per omplir piscines es limita al reomplert parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir-ne la qualitat sanitària.

L'alcaldessa aprofita el comunicat per agrair "la col·laboració de la ciutadania i la consciència que l'aigua és un bé escàs".

twitter