L'alcaldessa i regidors de Taradell assisteixen a l'Assemblea de Càrrecs Electes

Els dos grups de l'Ajuntament, ERC i Junts per Taradell, han participat a la trobada, que s'ha fet al Palau de Congressos de Barcelona.

Dimecres 30/10/2019

assemblea càrrecs electes ERC

 

L'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas; els regidors Toni Pérez i Lleïr Pladevall per part de l'equip de govern d'Esquerra, i els regidors Santi Estragués, Araceli Garcia i Sílvia Puntí, en nom de Junts per Taradell, han participat aquest dimecres al vespre a l'Assemblea de Càrrecs Electes. Promoguda pel president Carles Puigdemont, a través del Consell per la República Catalana, s'ha fet al Palau de Congressos de Barcelona.

Aquesta assemblea era el primer cop que es reunia després de la sentència del Procés. En la seva constitució ha aplegat més de 2.000 càrrecs electes de Catalunya entre regidors, alcaldes i parlamentaris, i ha aprovat per unanimitat el seu posicionament polític. El text rebutja la sentència del Suprem, demana l'amnistia i exigeix la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió. Dona suport a la mobilització popular i a seguir defensant la sobirania de les institucions catalanes. El posicionament polític també exigeix diàleg a l'Estat, així com una mesa de negociació que retorni el conflicte a la política.

assemblea càrrecs electes JxT

 

L'Assemblea de Càrrecs Electes està oberta a "tots els càrrecs electes de Catalunya que defensin el dret a l'autodeterminació com a solució a l'actual crisi entre l'estat espanyol i Catalunya", segons es defineixen ells mateixos. S'hi han sumat càrrecs d'ERC, de JxCat i la CUP i, a títol individual, també dels comuns.

En una intervenció a distància, Carles Puigdemont ha descrit l'Assemblea d'Electes com la “manifestació de la voluntat de combatre la repressió”. També ha dit que “no aturarem el camí que emprès”, ha reivindicat les dates de l'1, el 3 i el 27 d'octubre i ha dit que “no deixarem de caminar” malgrat la violència, l'exili i la repressió de l'Estat espanyol.

En una piulada a Twitter, ERC Taradell ha defensat que "necessitem objectiu, definició i estratègia" i JxT s'ha compromès a "continuar treballant perquè Catalunya sigui República".