La Mancomunitat La Plana celebra el 40è aniversari

Dissabte es va fer un acte amb la participació de l'exalcalde de Taradell i expresident de la Mancomunitat, Lluís Verdaguer.

Dilluns, 19/09/2022

40 anys Mancomunitat La Plana 5

Aquest dissabte, la Mancomunitat La Plana va celebrar els seus 40 anys. L'acte, que es va fer a les instal·lacions de la Mancomunitat a Malla, va comptar amb la presència de representants de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal d'Osona, representants polítics que han format part dels òrgans gestors de l'ens des de la seva constitució fins a l'actualitat, càrrecs electes dels tretze pobles, entre els quals hi ha Taradell, i treballadors i treballadores de la Mancomunitat, entre d'altres.

40 anys Mancomunitat La Plana 1

La jornada va començar a les 10 del matí amb jocs reciclats de Guixot de 8 de Taradell i esmorzar per al personal de la Mancomunitat i les seves famílies. Cap a les 11 es va rebre el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, que va poder visitar les instal·lacions i signar el llibre d'honor acompanyat pel president, Pere Medina, i membres de la junta de govern.

A partir de les 12 del migdia hi va haver l'acte institucional amb les paraules de benvinguda de Medina, que va aprofitar per repassar les diverses àrees de serveis que presta la Mancomunitat cada dia a 35.000 persones i per reivindicar "l'excel·lència" d'aquets serveis, ja que “com a mancomunitat voluntària, si els municipis membres no n'estiguessin contents ja n'haurien marxat”.

40 anys Mancomunitat La Plana 3

L'acte va seguir amb una taula rodona amb el president, els expresidents Joan Redorta i Lluís Verdaguer i l'expresidenta Anna Magem. Quatre vídeos protagonitzats per personal de la Mancomunitat van guiar la conversa. Redorta, fundador i primer president de l'ens, va explicar la creació de la Mancomunitat com una suma d'esforços, un “posar el nosaltres per davant del jo” amb vocació de servei. Verdaguer va remarcar el sentiment de pertinença i de compromís amb el servei públic de l'equip humà de la Mancomunitat. I va recordar que “hem estat i som pioners amb tot: amb els serveis funeraris públics, amb la recollida porta a porta, amb l'àrea bàsica de serveis socials". Magem hi va afegir que la Mancomunitat “és innovadora de mena”, “ja va néixer innovant”, amb una vocació municipalista que s'avançava a la creació dels consells comarcals.

Un cop acabats els parlaments, el dibuixant Toni Ortiz va fer el seu espectacle Cubiart dedicat a Ferran Teixidó, que va morir fa uns mesos en un accident.

40 anys Mancomunitat La Plana 4