La distingida botifarra d'ou de Can Codina es podrà trobar al mercat de Vic

Es trobarà en una parada amb els set productes singulars, sostenibles i tradicionals escollits per representar els “bons productes agroalimentaris d'Osona”

Dijous, 21/09/2023

A partir d'aquest dissabte, els visitants del mercat setmanal de la plaça Major de Vic trobaran en una parada conjunta els set productes que conformen la cistella ‘Fet a Osona, Aliments Excel·lents', com ara la botifarra d'ou de Can Codina de Taradell. Es tracta d'un espai dissenyat específicament per donar a conèixer els productes escollits per fer d'ambaixadors de la qualitat gastronòmica i agroalimentària de la comarca. 

La parada s'ubicarà dalt de tot del carrer Verdaguer, a l'entrada de la plaça Major. Durant set setmanes (els dissabtes 23 i 30 de setembre; 7, 21 i 28 d'octubre; i 11 i 18 de novembre) oferirà aquests set productes singulars, sostenibles i vinculats a les tradicions del territori. 

Fet a Osona botifarra d\'ou

Els productes es vendran tant conjuntament com per separat i totes les persones que en comprin participaran en el sorteig d'una cistella ‘Fet a Osona, Aliments  Excel·lents' que conté tots els productes de la iniciativa. A més, per la compra de dos o més productes, és regalarà una bossa de roba ‘Fet a Osona'. 

El disseny de la parada s'ha treballat entre els diversos productors i l'equip tècnic de Creacció, la Xarxa de Productes de la Terra i Osona Turisme del Consell Comarcal d'Osona. Tots ells seran presents en la inauguració de l'espai, aquest dissabte a les 10 del matí. 

Com a experiència prèvia, a finals de l'any passat la cistella de productes va participar al Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

Els 7 Aliments Excel·lents de la comarca d'Osona  

La cistella ‘Fet a Osona, Aliments excel·lents' està formada per set productes seleccionats en el concurs organitzat el 2021. La nova edició tindrà lloc el 2024. A més de la botifarra d'ou de Carnisseria Cansaladeria Codina, que es caracteritza per utilitzar una carn de porc de la comarca de la millor qualitat i ous de gallines felices, i s'elabora seguint processos molt tradicionals i artesanals que fa augmentar la qualitat del producte, també hi ha la IGP Llonganissa de Vic, el Formatge Jove de Cabra (Formatges Riudavets), Ratafia Bosch Reserva, pa de 7 llavors (Mas Corcó Pagesos Forners), pa de pessic (Pastisseria El Bruger) i Caldo Silvestre (Sambucus).

Fet a Osona (fetaosona.cat) agrupa més de 100 productors i elaboradors de productes d'Osona. Són empreses unides sota una denominació que els identifica amb l'objectiu comú de donar a conèixer la qualitat i origen dels seus productes. Fet a Osona és una iniciativa de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, plataforma que té per objectiu principal donar a conèixer els productes del nostre territori.