Junts per Taradell vota en contra de l'augment de dedicacions i indemnitzacions dels regidors d'ERC

Toni Pérez i Núria Arau tindran una retribució per una dedicació del 30%.

Divendres, 28/06/2019

Dijous al vespre es va fer el primer ple de la nova legislatura, que va servir per aprovar, entre d'altres, el cartipàs municipal i el règim de dedicació, retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació. Precisament, aquest va ser l'únic punt que va portar al desacord entre ERC i JxT.

Com Lluís Verdaguer, Mercè Cabanas tindrà una dedicació exclusiva del 100% i el mateix sou, mentre que dos regidors més de l'equip de govern, Toni Pérez i Núria Arau, tindran una retribució de 13.294,47 euros bruts a l'any per una dedicació del 30%. La resta de regidors de l'equip de govern no tindran dedicació exclusiva ni parcial, però rebran indemnitzacions per assistència. En alguns casos "s'ha doblat com les juntes de govern (128,48 euros) o les reunions de coordinació (128,48)", va recriminiar el portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués. Aquest va demanar a ERC "si era necessari, ja que fins ara només l'alcalde havia tingut una remuneració per dedicació i havíem estat menys regidors a l'equip de govern". Estragués també va posar sobre la taula que "ens preocupa com es pagarà aquest increment". Per aquest motiu va demanar que aquestes aplicacions es facin a partir del gener, ja que "els pressupostos estan tancats". Estragués també va retreure a ERC que "amb 9 regidors i només 15 dies al govern ja es demani remuneració". També va demanar un informe tècnic al secretari i que el punt s'aprovés en el següent ple.

Cabanas va replicar que "s'havia consultat amb intervenció i els serveis jurídics de l'Ajuntament" i, a més a més, va dir que "no podem contractar a ningú i l'Ajuntament va molt collat de personal". L'alcaldessa va explicar que "pel fet de ser electe i treballar al sector públic es té dret a la reducció d'un 20% de la jornada laboral per compatibilitzar el càrrec, però que si ets autònom o treballes al sector privat, no hi ha aquesta reducció i creiem que necessiten un complement perquè es puguin dedicar a l'Ajuntament". També va dir que "pel pressupost, el cost és assumible" i va concloure dient que "no farem la feina dels tècnics però dirigirem, coordinarem i gestionarem tots els serveis". 

Com que el punt no es va retirar, JxT hi va votar en contra i es va aprovar amb els vots a favor dels nou regidors d'ERC que formen l'equip de govern. 

Ple Ajuntament 29 juny 2019 (2)
Ple Ajuntament 29 juny 2019 (3)

twitter