FOTOS. Els alumnes del Sant Genís i Santa Agnès fan una caminada molt especial

Gràcies a una cadira especial, els alumnes de cinquè van portar d'excursió una companya amb dificultats motrius.

Dilluns, 14/03/2022

Divendres, els alumnes de cicle superior del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès de Taradell van fer una sortida pels entorns del seu poble. Podia ser una caminada com moltes de les que se solen fer, però aquesta va ser molt diferent. La visita pretenia donar a conèixer el Casal de Mont-rodon i la seva història fent el camí d'anada i tornada a peu. És una ruta d'uns vuit quilòmetres amb desnivell, apta per a alumnes d'aquesta edat, però, al curs de cinquè, hi ha una alumna amb dificultats motrius. 25 companys seus van ser els encarregats de portar l'Aina, recuperant la gesta portada a terme pel Centre Excursionista de Taradell amb Adrià Preseguer Crusats. Recordem que 200 voluntaris el van portar al cim del Matagalls.

Amb l'ajuda de membres del CET (Carme Delgado, Josep Codina i Josep-Lluís Blanch) i amb la col·laboració de Ramon Rodríguez, cap de l'àrea Inclusiva de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, que els va deixar la cadira Joëlette, els alumnes van poder portar a la seva companya amb ells durant tot el trajecte. També van ajudar com a voluntàries Imma Casassas i Sílvia Pujols.

Prèviament, a les aules, s'havia fet una sessió de sensibilització perquè els alumnes, d'entre 10 i 11 anys, s'acostumessin al seu paper de portadors. Aquest repte, absolutament inclusiu, va ser un gran èxit i es van viure moments molt emotius.

Fotos i/o vídeos relacionats

Caminada Sant Genís i Santa Agnès 1Caminada Sant Genís i Santa Agnès 10Caminada Sant Genís i Santa Agnès 2Caminada Sant Genís i Santa Agnès 3Caminada Sant Genís i Santa Agnès 4Caminada Sant Genís i Santa Agnès 5Caminada Sant Genís i Santa Agnès 6Caminada Sant Genís i Santa Agnès 7Caminada Sant Genís i Santa Agnès 8Caminada Sant Genís i Santa Agnès 9

Enllaços relacionats

twitter