FOTOS i VÍDEOS. Denuncien la mort d'una desena de cigonyes a Taradell

Entre dimecres i dijous van fer estada a Taradell dos centenars d'exemplars.

Divendres, 12/08/2022

Aquesta setmana, les xarxes socials s'han omplert de fotografies i vídeos de Taradell. En concret, per la presència de dos centenars de cigonyes al municipi entre dimecres al vespre i dijous. Es van poder veure als punts més alts del municipi, com el dipòsit de Can Costa, l'Església de Sant Genís i en alguna grua d'obres. L'explicació és molt clara: les cigonyes estan migrant cap a l'Àfrica.

Ara bé, la creu d'aquesta imatge que va captar l'atenció de tothom ha estat la mort de tretze exemplars, segons els Agents Rurals. També n'hi ha dos més que van quedar ferits i que se'ls va traslladar al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda. Per aquesta raó, els Agents Rurals han aixecat acta de l'incident i han demanat la necròpsia per confirmar les causes de la mort. Tot apunta que aquestes cigonyes haurien mort electrocutades quan passaven pel polígon del Vivet, on Endesa no compliria la normativa en torres elèctriques.

De moment, qui ja ha anunciat que ho denunciarà a la Fiscalia és l'ONG SEO/Birdlife. L'organització reclama a les companyies elèctriques que prenguin les mesures pertinents i avisen que hi podria haver més casos per l'època de migració en què ens trobem. Aquests últims dies, també han denunciat un cas similar a Moià.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

twitter