Estabanell comença les obres per soterrar 326 metres de línia elèctrica

Els treballs s'allargaran fins a la tardor i permetran millorar el servei al municipi.

Dimarts, 19/07/2022

Estabanell Distribució ha començat les obres de soterrament de la línia aèria per millorar el servei al seu pas per Taradell i, a la vegada, millorar-ne la potència. En concret, la companyia soterrarà 326 metres de línia i es desmuntaran un total de 7 suports que, fins ara, travessaven la zona de La Font Gran, per on transcorria la línia des de la seva posada en funcionament l'any 1968.

Estabanell soterrament línia

Per fer possible el soterrament, es va haver d'instal·lar, a finals de juny, un centre de transformació al passatge del carrer de la Font cap al carrer de Vic. Aquest centre també ha incorporat equips de telecomandament d'última generació que permetran millorar el servei, ja que es podrà atendre de manera telemàtica qualsevol incidència i reduir-ne el temps d'afectació.

Les obres s'executaran en tres fases. La primera es va posar en marxa la setmana passada (amb l'obertura i tancament de cales i rases en el tram que va des del carrer de la Font, passant pel del Joc de Pilota i fins a La Plaça, amb una durada aproximada de dues setmanes) i, en la segona, es farà el soterrament a La Plaça i al carrer de l'Església i tindrà una durada aproximada de tres setmanes. Finalment, en la tercera, a partir de la tardor, es desmuntaran els set suports i el cablejat aeri. A més, es dotarà la xarxa elèctrica de més seguretat davant eventualitats com tempestes, arbres caiguts o incendis, i suposarà també menys impacte tant als veins de la zona com a la fauna i la flora.

L'Ajuntament de Taradell fa una crida a demanar paciència als veïns de les zones afectades.