Es renovarà el tram de canonada avariat al barri de Castellets

Des de dimarts, hi ha hagut fins a cinc incidències que han afectat 600 persones.

Dijous, 30/06/2022

L'Ajuntament de Taradell i Agbar han acordat renovar un tram de 350 metres de la canonada d'aigua que aquesta setmana ha patit nombroses incidències als carrers Torrent d'en Sadurní i Seva, i que han afectat el barri de Castellets. Des de dimarts i fins aquest dijous hi ha hagut cinc avaries que han afectat 230 abonats (més de 600 persones). Les incidències han estat molt properes entre elles, s'han produït en poc més de 300 metres, i han afectat sobretot usuaris domèstics, tot i que també els del polígon industrial de Castellets. Es tracta d'una canonada de fibrociment de 10 cm de diàmetre interior de 45 anys.

Avaria aigua barri Castellets

Després de tantes avaries continuades, l'Ajuntament i la companyia han decidit renovar aquest tram de la canonada. Aquest matí s'ha fet la valoració dels treballs i es procedirà a elaborar el projecte de substitució i instal·lació d'una canonada de polietilè DN125. En paral·lel, els operaris d'Agbar han reparat la darrera avaria. A més, s'han instal·lat dues aixetes per seccionar un tram de carrer, de manera que si es tornés a produir una incidència, la zona afectada seria molt menor. 

Com a solució provisional, l'Ajuntament ha posat a disposició dels afectats les dutxes de l'EAS Taradell i una cisterna ubicada a la plaça del Sol per poder agafar aigua no sanitària per usos com el reg, la neteja o el vàter. També s'ha subministrat aigua potable en garrafes a la botiga del barri de Sant Miquel.

WhatsApp Image 2022 06 30 at 155205

Tant l'Ajuntament com Agbar lamenten les molèsties ocasionades i agraeixen la comprensió dels veïns. Segons Agbar, s'ha informat de cada incidència als usuaris dels quals disposen les dades de telèfon mòbil o de correu electrònic. Més de la meitat dels abonats afectats han rebut aquestes comunicacions.