ENTREVISTA. Mercè Cabanas: ''Més que més legitimada, em sento revalidada''

200 persones s'han abonat a la piscina d'estiu, on s'ha detectat una incidència en el filtratge.

Dimecres, 12/07/2023

Amb el cartipàs definit des de fa un parell de setmanes, l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, ja ha posat en marxa el seu segon mandat al capdavant de l'Ajuntament. De fet, suposa una continuïtat perquè la majoria absoluta de 9 regidors que va aconseguir el 28 de maig ha portat pocs canvis en l'organització municipal. Només hi ha hagut algun canvi de cares.

Mercè alcaldessa

En una entrevista recent a Ràdio Taradell, Cabanas assegura que ara se sent "més revalidada". "Fa quatre anys, la nostra candidatura podia ser una sorpresa. [...] Eren expectatives i, ara, s'ha votat veient com hem treballat", diu l'alcaldessa, que afegeix que "més que més legitimada, et sents revalidada." En aquest sentit, admet que li ha costat pair el resultat, perquè considerava que la caiguda de la participació els afectaria.

Pel que fa a les prioritats d'aquest mandat, l'alcaldessa explica que mantindrà el tarannà que ha seguit fins ara: "Respondre al màxim de bé a les necessitats del poble i insistint en les línies que ens hem marcat, com la cultura, però sense oblidar que tenim una situació social complexa". El civisme (amb una regidoria específica), la transició energètica, la sostenibilitat i el benestar de les persones seran les altres prioritats de l'equip de govern.

Ple investidura 2023 (2)

"Continuarem fent aquest poble amable. No ens hem d'inventar res, no hem de ser els primers de res, però sí que hem de ser bons i excel·lents en allò que fem, i aconseguir que la gent s'impliqui en el poble, sobretot aquelles persones que no ho fan prou", diu Cabanas.

Urbanísticament, no preveu grans obres. Sí que preveu que abans de final d'any s'acabi la primera fase de l'ampliació del pavelló. Ara, ja estan treballant per buscar el finançament per a la segona fase. En aquest sentit, confien en les subvencions de la Generalitat.

200 abonats a la piscina d'estiu

Sobre la municipalització del servei de la piscina d'estiu del Parc d'Esports, avança que s'hi han abonat més de 200 persones. Tot i això, l'equipament s'ha obert a mig gas, ja que aquest cap de setmana s'ha detectat que el filtratge de la piscina d'estiu no funciona correctament per l'alta insolació. De tota manera, no afecta el servei i tampoc hi ha risc sanitari.

Club Parc d\'Esports

D'altra banda, els tècnics de l'Ajuntament han fet un primer càlcul de quina inversió caldria per condicionar els espais per a la resta d'activitats esportives que es poden fer a la instal·lació, com el pàdel o el tenis. Amb una inversió de 200.000 euros es podrien fer algunes millores significatives.

Escolta l'entrevista a l'alcaldessa, Mercè Cabanas: