ÀUDIO. Elsa Gascón: ''Escriure una novel·la ha estat com una teràpia''

La jove taradellenca acaba de publicar "(Ir)racional", on explica la història d'una noia que té una recaiguda d'anorèxia.

Dimarts, 07/12/2021

Ara que s'acosta La Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la salut mental, us volem presentar la història de l'Elsa Gascón, que acaba de publicar la novel·la (Ir)racional. Ella la defineix com una "novel·la romàntica dirigida a joves i adults d'entre 15 i 30 anys", en què explica el cas de la Gabriela, que comença a patir una recaiguda d'anorèxia mentre cursa l'últim curs d'universitat. En realitat, qui s'amaga rere la Gabriela és la mateixa Elsa, que també està lluitant contra aquest trastorn. 

Elsa Gascón

Segons ha explicat l'Elsa en una entrevista a Ràdio Taradell, "a partir d'aquesta novel·la, es pot entendre i veure com és l'evolució d'aquesta malaltia, quins són els pensaments que passen pel cap de la protagonista, com va evolucionant la seva malaltia i com els altres ho veuen des de fora". Gascón considera que "és un llibre que molta gent s'hauria de llegir, ja que l'anorèxia és una malaltia molt comuna, però poc coneguda. La majoria de la gent es pensa que només deixes de menjar perquè no et veus bé, però, més enllà d'això, hi ha pensaments que no et deixen viure, pors que fan que pateixis angoixa cada cop que menges, distorsió de la imatge i molt més".

L'Elsa va començar a escriure aquesta novel·la l'estiu passat, mentre estava ingressada a l'hospital per una recaiguda que va tenir el mes de maig. Abans, ja havia tingut un primer brot, que va començar als 15 anys i del qual va rebre l'alta al cap de 5 anys, quan ella en tenia 20. Ara, deixar per escrit la seva història l'ha ajudat i explica que "escriure la novel·la ha estat com una teràpia". I espera que "tant de bo aquesta novel·la pugui ajudar a tota la gent que ho necessita".

 

Entrevista a Elsa Gascón a partir del minut 16: