Homs es manté com un dels afectats per la multa milionària del Tribunal de Comptes

El tribunal calcula que el taradellenc es va gastar gairebé 3 milions d'euros per promocionar el procés a l'estranger.

Dimecres, 30/06/2021

L'exconseller taradellenc Francesc Homs és un dels afectats per la petició de fiança del Tribunal de Comptes. Finalment, 34 excàrrecs del Govern hauran d'abonar 5,4 milions d'euros per l'acció exterior entre el 2011 i el 2017, és a dir, durant els governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont. Ara, la delegada instructora els dona 15 dies hàbils per pagar aquests diners i, si no ho fan, els embargaran béns.

La vista al Tribunal de Comptes va començar ahir i, avui, ha estat el torn de la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i les acusacions particulars. Segons ha explicat Homs, que és advocat, el ministeri públic ha fet una intervenció "política" i l'advocacia no ha fet cap argumentació.

Francesc Homs Tribunal de Comptes

En el cas d'Homs, el tribunal calcula que, com a conseller de la Presidència, es va gastar gairebé 3 milions d'euros en la promoció exterior del procés. Una de les peticions més altes d'aquest cas. Tot i això, com que el tribunal atribueix la majoria de partides pressupostàries a diverses persones, els hi reclama de manera solidària: és a dir, que entre tots arribin als 5,4 milions. 

Recordem que el Tribunal de Comptes ja va condemnar el novembre del 2018 a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i també Francesc Homs a pagar gairebé 5 milions d'euros per l'organització de la consulta del 9-N del 2014. Tot i això, els diners els va sufragar la caixa de solidaritat independentista, creada el 2017 per Òmnium i l'ANC, però malgrat això tenen les seves cases embargades.

twitter