El nou vial de Taradell es dirà Passatge de l'Escola

En el procés participatiu, aquest nom ha rebut una trentena de vots.

Divendres, 01/07/2022

Les obres d'urbanització del PAU10 van a bon ritme i el nou vial entre la carretera de Balenyà i el carrer Miquel Martí i Pol que millorarà la connexió entre diferents equipaments públics com són Can Costa Centre Cultural, l'escola Infantil de les Pinediques, el Centre d'Atenció Primària i l'Espai d'Aigua i Salut de Taradell, ja es deixa entreveure. 

Mentre s'enllesteixen les obres, l'Ajuntament de Taradell va obrir, fa unes setmanes, una consulta per triar el nom del nou. Hi havia tres propostes i la més votada ha estat Passatge de l'Escola amb 32 vots mentre que el de Rosa Sensat i Joana Raspall n'han obtingut 13. En total han votat 58 persones. 

Passatge de l\'Escola (2)

Tal com va explicar fa uns dies l'alcaldessa Mercè Cabanas, al programa Taradell al dia de Ràdio Taradell, es va proposar el passatge de l'Escola perquè aquest vial donarà accés a l'escola infantil de Les Pinediques, seguint el projecte de reforma de l'arquitecte Manel Gausa, arquitecte municipal l'any 1936, que ja preveia l'entrada a l'edifici pel sud. Els altres dos noms, el passatge de la Rosa Sensat i passatge de la Joana Raspall, es van consensuar amb l'entitat Som Dones, per seguir amb el compromís de l'equip de govern d'augmentar la visibilitat de la dona en el nomenclàtor municipal. Tant la Rosa Sensat, pedagoga, com la Joana Raspall, poetessa i bibliotecària, són referents en l'educació infantil a Catalunya.

El període de votació es va obrir l'1 de juny i va finalitzar el dia 21. Podien votar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys.