El Mas Can Pic acollirà, aquest juliol, unes colònies que combinaran art, joc i natura

La iniciativa és del Centre d'Arts Contemporànies de Vic i es dirigeix a nens de 8 a 12 anys.

Dilluns, 15/07/2019

Aquest juliol, Taradell acollirà una nova iniciativa del Centre d'Arts Contemporànies de Vic en forma de colònies. Es diu QUAM Jove i pretén posar en contacte nens i artistes per experimentar les possibilitats creatives de l'art en un entorn natural. Per això, l'escenari escollit és el Mas Can Pic, on, del 15 al 19 de juliol, els participants podran desenvolupar els seus propis projectes creatius, tant individuals com col·lectius, de la mà d'artistes de diferents àmbits professionals i modalitats artístiques com Alícia Casadesús, David Oliva, Arnau Musach i Núria H. 

Amb aquesta iniciativa, adreçada a nens de 8 a 12 anys, es vol recuperar l'essència de la Quinzena d'Art Jove, que s'havia dut a terme anys enrere i que posava en relació pràctiques artístiques i natura. En aquest cas, es tracta d'una estada en format de colònies pensada perquè "els participants puguin experimentar, jugar i descobrir
 des de l'art contemporani", segons expliquen els seus impulsors.

QUAM Jove _ Ràdio Taradell

 

Durant els cinc dies que duri l'estada al Mas Can Pic, els assistents faran un projecte de creació col·lectiva que "podria consistir en un projecte que integrés el land art, l'art sonor, la construcció d'una cabana, una performance, una videocreació, etcètera". A més de la formació artística, també hi haurà temps pel lleure.

Les inscripcions es poden fer fins el dimarts 9 de juliol a través del web d'ACVic. El preu és de 250 euros per participant i inclou les despeses de l'estada en règim de pensió completa, l'equip de monitors, artistes i altres col·laboradors, el material per a la realització d'activitats i l'assegurança d'accidents i responsabilitat civil.

La QUAM Jove s'ha posat en marxa amb l'eslògan El refugi de les idees i està impulsada per ACVic i H. Associació per a les Arts Contemporànies. La iniciativa agafa el relleu de la QUAM, acrònim sorgit de la Quinzena d'Art de Montesquiu, que es va dur a terme per primera vegada a Montesquiu l'any 78, quan alguns artistes van organitzar tallers d'arts gràfiques i pintura sota l'impuls de la Diputació de Barcelona. 

QUAM Jove presentació _ Ràdio Taradell