El Grup de Recerca presenta aquest dissabte un documental sobre el Concurs de Grills

També es presentaran les 13 entrevistes de vida que s'han fet l'últim any. 

Dissabte, 21/01/2023

Aquest dissabte, a les 11 del matí a la Biblioteca, el Grup de Recerca Local de Taradell farà l'acte anual que serveix per repassar la feina realitzada al llarg del darrer any i que porta per nom Fent Memòria 2022. Un any recollint records i vivències de la gent gran de Taradell. L'acte servirà també per veure l'estrena del documental sobre el Concurs de Grills, que explica la història d'aquest concurs taradellenc des dels seus orígens als anys 40 i fins al 2017.

Concurs de Grills

Concretament, aquest 2022, s'han realitzat 13 entrevistes de vida a Tere Caralt, Joan Vilamitjana, Josep Pons, Antonio Morcillo, Josep Riera Coll, Alfons Morcillo, Maria Sellés, Dolors Casas, Maria Miralpeix, Joan Casassas, Carme Godayol, Maria Camanforte i Angeleta Pratginestós, i 21 entrevistes temàtiques: 6 per al documental La nit a Taradell: de Can Grapas al Tramun passant per La Gavina i el Maricel (Pep Llusà, Quimi Portet, Jordi Roca, Fina Pujol, Isidre Miralpeix i Albert Om), 10 per al documental sobre el Concurs de Grills (Mercè Romeu, Ramon Montaña, Joan Serra, Toni Pérez, Jordi Freixas, Maria Godayol, Fàtima Izquierdo, Antònia Victori, Gerard Paredes, Jaume Sañé, Lluís Autonell i Salvador Solagran); dues per al treball sobre la pasta fresca (Àngels Riera i Raül Cegarra) i una per a l'elaboració de la confitura de codony (Dolors Tarrats). 

El Grup de Recerca Local de Taradell es va crear l'any 2009 davant la necessitat de recollir els records i vivències dels taradellencs que van néixer i viure al segle XX i que han estat testimoni d'un segle importantíssims canvis socials, tecnològics, polítics i culturals. Des de llavors s'han enregistrat més de 300 entrevistes i s'han realitzat 26 documentals.