El Dr. Joan-Albert Adell parlarà dijous sobre 'Recuperar el patrimoni: recuperar la memòria i la identitat' a Taradell

Dimecres, 14/11/2018
Recuperar el patrimoni: recuperar la memòria i la identitat és el títol de la xerrada que oferirà el Dr. Joan-Albert Adell, arquitecte especialitzat en la restauració i rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, el proper dijous 15 de novembre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Adell va ser l'arquitecte encarregat de les obres de restauració del Castell d'en Boix, l'any 1985, unes obres que van permetre la reconstrucció del portal posant-hi la llinda i la cartel·la, una peça que fa de suport a la llinda; Adell també va ser l'encarregat de dirigir les obres de rehabilitació de Can Met, que l'any 1991 es va convertir amb la Casa de Cultura de Taradell. L'edifici antic datava del s. XVIII i estava feta d'obra i pedra picada als muntants de la porta i finestra i l'altra, de més nova i de signe modernista, s'hi va posar una estructura de vidre que permet veure l'interior. Amb la restauració també es va apujar la casa un metre. Paral·lelament també es va arreglar el Sindicat i l'any 1996, el campanar. Concretament l'escala interior i els sostres dels pisos d'un edifici que data del s. XI. Finalment, l'any 1998 Adell va encapçalar el projecte de restauració de la Torre de Don Carles i el seu entorn, amb una plaça pública i amb l'obertura de dos nous accessos a la zona: pel Guillem de Mont-rodon i pel carrer Quintana, a banda de La Plaça.

El Dr. Adell parlarà de com va ser la reconstrucció i rehabilitació d'aquestes obres taradellenques en una conferència que començarà a les 8 del vespre.
twitter