El Cicle de Músiques a Santa Llúcia programa cinc nous concerts

El primer serà aquest diumenge i l'últim el 14 de maig, amb Schubert, Bach i dos trios barrocs com a protagonistes.

Diumenge, 05/02/2023

Aquest diumenge, arrenca la novena edició del Cicle de Músiques a Santa Llúcia que, com ha passat els últims anys, amplia els seus escenaris a Can Costa més enllà de la Capella de Santa Llúcia. Sota l'organització dels Amics de Santa Llúcia i de l'Ajuntament de Taradell, el cicle s'ha presentat aquest dimarts al matí. Aquest any, gira al voltant de la música de cambra de Schubert i de la formació Trio Barroc i acaba amb el tradicional Bach A3, amb els violoncel·listes Jose Mor i Jean Baptiste Texier i la incorporació d'una nova intèrpret. Enguany, l'assistent de concertino de l'OBC Jaha Lee interpretarà una de les composicions de Bach per a violí solista.

El cicle comença diumenge amb Schubert i el seu quintet en Do major. Es tracta d'una obra per a quartet de corda ampliada amb un segon violoncel; és una obra de més de 40 minuts, una de les últimes del compositor, considerada una de les millors partitures de cambra del repertori. Serà a les 6 de la tarda a Can Costa.

WhatsApp Image 2023 01 31 at 172839

Al cap d'un mes, el diumenge 5 de març a la Capella de Santa Llúcia, el segon concert canvia d'element i porta música per a Trio Barroc; en aquest cas, un trio de vent format per oboè, trompeta i orgue. Una mostra variada de 6 compositors de diferents països europeus dels segles XVII i XVIII.

Per al tercer concert, també a la capella, el diumenge 16 d'abril, es continuarà amb l'agrupació de Trio Barroc, hi haurà el de cordes: violí, violoncel i clavicèmbal. En aquest cas, amb un monogràfic de les sonates per a violí i baix continu de Händel, un dels compositors més importants de l'època.

La quarta interpretació serà el divendres 21 d'abril a Can Costa. Es torna a Schubert, amb l'Octet per a vent i corda en Fa major. Es pot dir que estem al davant de la formació més nombrosa de la música de cambra. 

Finalment, el 14 de maig, es clourà el cicle a la Capella de Santa Llúcia amb el tradicional Bach a 3.

El preu de les entrades és de 15 euros i de 10 per als Amics de Santa Llúcia.

IX Cicle Sta Llucia Cartell page 0001