El Cicle de Música dels Amics de Santa Llúcia torna a la normalitat amb més escenaris

Comença aquest dissabte i oferirà cinc concert fins a mitjans de maig.

Dissabte, 26/02/2022

Aquest dilluns al matí, Els Amics de Santa Llúcia i la Regidoria de Cultura han presentat el VIIIè Cicle de Música dels Amics de Santa Llúcia, que començarà aquesta mateixa setmana i que retorna a la normalitat. La regidora de Cultura, Míriam Martínez, ha explicat els diferents llocs que acolliran els actes, que seran Can Costa, l'Institut de Taradell, la Font Gran i la Capella de Santa Llúcia, origen del cicle. Aquesta diversitat d'ubicacions permet augmentar l'aforament, ja que la capella té unes dimensions reduïdes. 

Presentació Cicle Santa Llúcia

El primer concert tindrà lloc aquest dissabte a Can Costa i serà amb un homenatge al romanticisme tardà. Jose Mor, violoncel solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), oferirà, juntament amb la pianista salzburguesa Astrid Steinchaden, dues obres amb el violoncel com a protagonista, i ambdues del mateix autor, R. Strauss: la seva Sonata i un dels seus millors poemes simfònics, el Don Quixote.

El segon concert és un salt cap a la música del segle XX, amb una de les seves obres emblemàtiques de cambra, el Quartet per a la fi dels temps d'Oliver Messiaen. Una obra composada en un camp de concentració emplaçat en una ciutat que ara seria a Polònia, i estrenada en el mateix camp per músics que també hi estaven arrestats, i amb tots els presoners com a públic. Una obra inspirada en un text de l'apocalipsi. En aquest cas, s'estrena un espai nou al poble per aquest concert i és dins de l'Institut de Taradell, en un dels seus porxos.

Al tercer concert, tornem a tenir un concert que s'ha interpretat dins del cicle de cambra de la OBC. En aquesta ocasió, hi haurà la formació d'un trio de flauta, viola i arpa. El trio Debussy oferirà un variat repertori d'autors, la majoria dels quals coetanis nostres, encara en vida, en una mostra de les varietats sonores i de la riquesa que aquests tres instruments en combinació poden tenir. El concert es farà a la Font Gran, seu de quasi tot el cicle de l'any passat.

Pel quart concert, es compta amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Catalunya, i aquesta vegada ens visitarà el Cor de Teatre, amb el seu espectacle Ombres i llums. Un espectacle que emocionarà el públic de Can Costa amb una fusió inseparable i potent entre text i música i la seva originalitat i poder visual i musical. 

El cicle acabarà el 15 de maig, tornant a la capella amb el nostre Bach a III. La tercera i quarta suite de cello de Bach, juntament amb la segona partita, tancaran el cicle tornant on va començar, i on té la seva essència, la seva raó de ser. Jose Mor i Jean Baptiste Texier, juntament amb Anna Urpina, seran els intèrprets de la música de Bach.

Albert Prat, dels Amics de Santa Llúcia, ha destacat la contemporaneïtat del cicle d'enguany, apostant per obres actuals i del segle XX. Així mateix, ha remarcat el reconeixement del cicle de música clàssica que organitza l'entitat.

cartell 20220200 CICLE AMICS STA LLUCIA