El calendari 2026, dedicat a la cuina catalana amb receptes de restauradors locals

Dedica cada mes a un restaurant del poble i incorpora dotze receptes tradicionals catalanes elaborades pels restauradors de Taradell

Dimarts, 23/12/2025

L'Ajuntament de Taradell ha editat el calendari de Taradell 2026, que enguany dedica a la cuina tradicional catalana a través de tretze receptes elaborades pels restauradors del poble. L'objectiu és promocionar la gastronomia local i donar visibilitat a bars i restaurants del municipi, que protagonitzen cada mes amb una fotografia del seu plat i la recepta corresponent. Les imatges han estat realitzades per l'estudi taradellenc Estrabica.

Calendari 2026

El calendari s'obre al gener amb la galta filetejada del Bar El Cau, i continua al febrer amb el suquet de cigrons, morro de bacallà i bolets de temporada del Lusco Fusco. Al març hi apareix la vedella amb pèsols de La Raureda, mentre que a l'abril és el torn del capipota del Gurri Xic. El mes de maig el protagonitza la cassoleta de peix i marisc del Mon Pujoló, i el juny, els fideus a la cassola del Restaurant El Xamfrà.

IMG 3764

A l'estiu, el juliol presenta la hamburguesa de txuletón de La Nonna, i l'agost la pizza siciliana de la Pizzeria Ciao Ciao. Al setembre, el calendari recull els peus de porc amb caragols i gambes de Can Costa, mentre que a l'octubre ho fa amb els raviolis de carn d'olla amb salsa de foie de Masia La Roca. El novembre destaca la recepta de cap i tripa de La Safanòria, i el desembre clou amb el bacallà amb samfaina del Restaurant Goitallops. A més, inclou una recepta extra avançada per al 2027, elaborada per l'Hotel Rosa.

Com és habitual, el calendari incorpora també les dates dels principals actes i activitats previstes a Taradell durant el 2026, mantenint-se com una eina útil per a la ciutadania. L'Ajuntament remarca que el projecte combina promoció econòmica, memòria gastronòmica i reivindicació del producte local.

El calendari de Taradell 2026 es pot trobar a la llibreria L'Estudi.