Dues alumnes de Taradell, premiades als Sambori d'Òmnium

Diumenge, 08/04/2018

Els premis de narrativa Sambori, d'Òmnium Cultural, han tornat a tenir firma taradellenca, amb dos guardons. Lisha Ye, alumna de sisè de Primària del col.legi Sant Genís i Santa Agnès, ha guanyat el segon premi en la categoria de cicle superior a la demarcació de l'Alt Ter-Garrotxa, mentre que Mireia Teixidor Aumatell, alumna de quart del mateix centre, s'ha endut el tercer premi en la categoria de cicle mitjà.

El lliurament dels premis a la demarcació de l'Alt Ter-Garrotxa, que comprèn les comarques de La Garrotxa, Osona, el Lluçanès i el Ripollès, s'ha fet a Camprodon aquest diumenge. A l'acte hi han assistir els 18 alumnes guardonats ens les sis categories acompanyats de familiars, amics, autoritats i representants dels respectius centres educatius, com ara la regidora d'Educació de Taradell, Dolors Martí.

Ara tant Ye com Teixidor, així com la resta de guanyadors, passen a disputar la fase final del Sambori a nivell nacional que es recull, juntament amb el Pissiganya de poesia, en la Festa del Tinter de les lletres catalanes.

El Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l'ús del català dins de l'àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

No és la primera vegada que Taradell recull algun premi Sambori. Per exemple, l'any passat també van triomfar dos alumnes del Sant Genís i Santa Agnès.

twitter